Google+ Followers

Sunday, 23 September 2012

Kalau nak hentam jadilah pendahulu jangan pengikut

Minta pandangan pembaca semua... Apakah tindakkan Shamsul Iskandar mengeluarkan kenyataan menghentam Pemuda UMNO akan memberi pulangan yang baik kepada imej beliau, AMK atau PKR sendiri ? Seperti yang dapat kita lihat, rakyat Malaysia rata rata bersatu hati dalam isu penghinaan ini. Penyokong PAS dan UMNO nampak gayanya menahan diri dari melapaskan tembakan antara mereka sejak isu ini berbangkit..

Kenyataan lewat yang dikeluarkan hanya selepas Pemuda UMNO dan Pemuda PAS berbincang dan bersetuju kepada gerak kerja yang perlu dilakukan semasa menganjurkan bantahan aman keatas video 'Innocence of Muslims' dan penyiaran karikatur yang menghina Nabi Muhammad SAW dalam sebuat majalah Peranchis. 
KENYATAAN MEDIA
20 SEPTEMBER 2012


BANTAHAN TERHADAP FILEM INNOCENCE OF MUSLIMS: AMK AKAN BERSOLIDARITI BERSAMA PEMUDA PAS

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Malaysia mengalu-alukan inisiatif yang digerakkan oleh Dewan Pemuda PAS Pusat (Pemuda PAS) untuk berhimpun di hadapan bangunan kedutaan Amerika Syarikat esok bagi menyuarakan bantahan terhadap filem Innocence of Muslims yang menghina peribadi Rasulullah SAW.

AMK menyokong sepenuhnya inisiatif ini dan akan turut bersolidariti bersama-sama dengan rakan-rakan dari Pemuda PAS dalam perhimpunan yang dijadualkan pada petang esok.

Sehubungan dengan tindakan Pergerakan Pemuda UMNO yang turut merancang untuk mengadakan perhimpunan sama di Masjid Kampung Baru, AMK berpandangan bahawa tindakan tersebut tidak lebih dari gimik untuk meraih publisiti murahan.

Rakyat telah sedia maklum bahawa perjuangan Pemuda UMNO berkaitan isu penghinaan ke atas peribadi Rasulullah SAW tidak pernah konsisten, malah bersifat bermuka-muka dan sekadar bertujuan untuk mencari keuntungan politik.

Di mana Pemuda UMNO ketika bekas pemimpin tertinggi parti mereka sendiri memperlekeh amalan sunnah yang diamalkan oleh Rasulullah SAW dan memperkecil hukum Hudud yang termaktub di dalam Al-Quran?

Di mana Pemuda UMNO bila mana pemimpin parti komponen Barisan Nasional menghina dan memperlekeh hukum Hudud?

Justeru AMK sekali lagi mengulangi sokongan dan solidariti terhadap Pemuda PAS dan akan turut bersama-sama berhimpun di kedutaan Amerika Syarikat esok selepas solat Jumaat bagi menyatakan bantahan terhadap penghinaan yang dilakukan ke atas Rasulullah SAW.

Susulan daripada perhimpunan esok, AMK akan turut melancarkan program "Cahaya Muhammad" pada 25 September ini yang bertujuan untuk memberikan penerangan dan penjelasan sebenar tentang keperibadian serta sejarah perjuangan Rasulullah SAW.


SHAMSUL ISKANDAR MOHD AKIN
Ketua Angkatan Muda KEADILAN