Google+ Followers

Sunday, 16 June 2013

Flash MOB gagal capai matlamat

Lokasi : IPD Polis Dang Wangi, Kuala Lumpur

Acara : Flash MOB 505

Tarikh : 15/6/2013 @ 3.00 pm


Apa itu Flash MOB?..Maklumat yang diperolehi dari Wikipedia ..

Flash mob (atau flashmob)[1] ialah sekumpulan besar orang ramai yang berhimpun secara mengejut di tempat awam untuk melakukan persembahan yang aneh dan tidak bererti untuk seketika, kemudian bersurai.[2]

Apa yang berlaku di SOGO siang tadi tidak lah mengejutkan kerana orang awam sudah pun diberitahu mengenai event tersebut. Ianya sudah jadi event yang dinanti nantikan. Aneh tidak juga aneh kerana SOP mereka masih juga tidak berubah. Mencari publisiti kerana insiden insiden bertembung dengan Polis menjadi terlalu ketara sebagai motif mereka. Jumlah peserta pula tak sampai pun 100 orang. Jadi Flash MOB ini gagal secara pukal pada pandangan saya. 

Pihak Polis pula tidak menggunakan kekerasan ketika menyuraikan Flash MOB tersebut. Nama nama besar yang biasa terlibat dalam gerakan jalanan tidak pula kelihatan. Yang ada pun cuma veteran Nora Reformis yang mungkin hadir untuk bersosial..

Tinggal lagi seminggu sebelum perhimpunan besar Blackout 505 pada 22/6/2013. Satu lagi Flash MOB dijadualkan pada 19/6/2013. Maklumat yang saya perolehi hasil dari perbualan bersama aktivis yang berada didepan IPD Dang Wangi memberi indikasi bahawa penganjur mungkin akan melakukan sesuatu yang radikal untuk tarik perhatian penyokong yang semakin menipis.. 

Saksikan rakaman video berikut dan nilaikan lah sendiri pendekatan PDRM dalam berhadapan dengan puak puak Flash Mobsters ini..

(Pompuan Cina yang banyak cakap tu pernah kena penampar Panglima PEWARIS kerana menyerang majlis mereka. Sila rujuk  PEWARIS - Siri Jelajah Majlis Permuafakatan Ummah)


1  Yang ditahan untuk diambil keterangan tidak digari pun..punyalah berlembut pihak berkuasa
 2  Lebai antagonis DAP/PASyang tak sudah sudah mengganggu anggota Polis yang bertugas
 3
 4
 5  Nora Reformis masih ingin memelihara status sosial beliau dalam kelompok 'jalanan'
 6  Bintang idola sampai lambat untuk bersama penyokong diluar balai..