Google+ Followers

Sunday, 8 March 2015

#kitalawan - bebaskah Anwar kalau Najib Undur ?

Lokasi : Dari SOGO ke KLCC

Acara : Himpunan solidariti 307 #KiraLawan

Tarikh : 7/3/2015


Himpunan kali ini berjaya menarik jumlah kaum Cina yang ramai, mirip himpunan Bersih. Masih ketara sokongan dari PAS begitu minima... jumlah anggota Unit Amal yang bertugas pun begitu kecil. Tetapi perarakan dari SOGO ke KLCC sehingga penghabis acara berjalan lancar tanpa sebarang kejadian yang tidak diingini.. Kalau ada himpunan seterusnya Unit Amal mungkin tidak diperlukan lagi kerana penganjur sudah boleh mengawal perjalanan himpunan dengan baik. 

Namun secara keseluruhan nya saya rasakan bahawa himpunan sebegini sudah kehilangan momentum, tidak seperti sebelum PRU13 dahulu.. Isu Anwar masuk penjara sudah boleh diterima orang ramai termasuk lah saya sendiri. Azmin Ali yang dikatakan akan turut bersama berarak dari menara Maybank tidak muncul langsung. Mungkin sudah timbul kesedaran setelah Guan Eng pun menyatakan tidak akan hadir kerana ada tugasan rasmi  yang lebih penting untuk beliau hadiri.

Bottomline ... desak Najib Undur... kalau Najib undur petang ini boleh kah Anwar keluar penjara petang ini jugak ? Ketara Anwar hanya digunakan sebagai alasan untuk berdemo... 

1
 2
 3  Anuar UMNO Reform
  4
 5
 6  Ambigah bersama bodyguard berbaju merah
 7
 8  Tian Chua
 9  Ambigah
 10  Suhaizan Kayat, Ketua Pemuda PAS akhirnya menonjolkan diri bersama AMK dan Jingga 13

11  "Cermin lah diri.."
 12
 13
 14 ~ 17  Kumpulan ini mengaku dari Cabang PKR Bandar Tun Razak membawa sepanduk meminta Dr Mahathir dilantik sebagai Ketua Umum Pakatan Rakyat. Kumpulan ini jugalah yang telah menghantar memo ke Ibu Pejabat Keadilan awal bulan lepas bagi tujuan yang sama. Seketul batu sebesar penumbok yang dilempar dari arah bertentangan hampir hanpir mengenai pemuda yang memegang banner..
 15
 16
 17
 18  Superman (bercermin mata) berjaya menarik kaum Cina turun menyertai demonstrasi kali ini
 19  Petugas keselamatan KLCC sedang menyiapkan barricade bagi menghalang demonstran daripada memasuki kawasan perniagaan
 20
 21
 22
 23
 24
 25
 26  Tian Chua
 27  Nik Nazmi
 28  Nurul Izzah
 29  Superman
 30  Never Surrender..T-shirt zaman reofrmasi asal 
 31  Dr Hatta Ramli
 32  R.Sivarasa
 33
 34  Zuraida Kamaruddin & Dr Daroyah Alwi
35