Google+ Followers

Wednesday, 14 October 2015

PERKASA bakal memainkan peranan penting sebagai broker perpaduan Ummah

Lokasi : Ibupejabat PAS, Kuala Lumpur

Acara : Kunjungan hormat PERKASA ke Ibupejabat PAS

Tarikh : 13/10/2015


Dalam kunjungan hormat ini rombongan PERKASA telah berkesempatan mengadakan pertemuan dengan DS Hadi Awang, Presiden PAS,  Takiyuddin Hassan SUA PAS dan Mustafa Ali, Pengarah Pilihanraya Pusat PAS.

Menurut Ibrahim Ali pertemuan mereka tidak membincangkan sebarang kerjasama politik tetapi lebih kepada isu-isu semasa. Di penghujung pertemuan kedua-dua pihak bersetuju untuk mengeluarkan kenyataan bersama yang menyentuh tiga perkara berikut :-

1. isu 1MDB 
2. isu penggunaan SOSMA
3. isu TPPA

Ikuti kenyataan Ibrahim Ali dan Irwan Fahmi, Ketua Wira PERKASA dalam rakaman berikut.


PS - Jelas ada ruang untuk Ibrahim Ali dan PERKASA memainkan peranan menjadi penghubung antara PAS dan UMNO dalam menyatukan umat Melayu / Islam dinegara ini. Sebagai ganjaran Ibrahim Ali boleh lah dipertimbangkan bertanding semula di Parlimen Pasir Mas, Kelantan dalam PRU14 akan datang. Beliau pernah menjadi Ahli Parlimen Pasir Mas dibawah tiket PAS dua penggal yang lalu. Kita bakal akan menyaksikan kembali nya Ibrahim Ali ke Parlimen sekiranya tiada kejadian 'cah keting' dalam usaha yang nampak 'workable' dalam keadaan dan kedudukan PAS masa ini. InsyaAllah. 


 2
 3
 4
 5
 6
 7