Sunday 19 October 2014

Lawan lah pembohongan pembangkang dengan fakta

Lokasi : Setia City Convention Center, Setia Alam, Selangor

Acara : Perasmian Persidangan Perwakilan ke-43 Parti GERAKAN

Tarikh : 19/10/2014Selain memuji sikap berani Mah Siew Keong mempertaruhkan nama dalam PRK Teluk Intan, Najib Razak juga menyeru pengurusan Gerakan untuk berusaha mengembalikan kegemilangan mereka yang begitu terserlah satu ketika dahulu.

Mengenai penyebaran maklumat melalui internet, Najib berkata rakyat Malaysia sering kali dihidangkan dengan maklumat tipu oleh pihak pembangkang, contoh nya ialah isu 40,000 pengundi hantu yang dibawa masuk dari Bangladesh. Beliau kecewa pembohongan itu tidak dicabar dengan fakta oleh para pejuang BN1
 2
 3
 4
 5
 6  Mah Siew Keong, MP Teluk Intan dan Presiden GERAKAN
 7
 8  Najib dan mantan Presiden GERAKAN, Dr Koh Tsu Koon
 9  Setiausaha Agong BN, Tengku Adnan duduk sebaris bersama Presiden parti komponen BN yang lain, MCA, MIC, PPP dll.. 
 10

11
 12
 13
 14
 15
 16
 17
 18
 19
 20
 21
 22
 23
 24
 25
 26
 27
 28
 29
 30
 31
 32
 33
 34
35
 36
 37
 38
 39
 40
 41  Ani Surianty Goldah, Sales & Event Manager, Setia City Convention Centre. Dia pernah mengendalikan program retreat top students IPTA / IPTS bersama Tun Dr Mahathir di Awana Resort beberapa tahun yang lalu. 
 42


4 comments:

 1. Pm sendiri pun blur dan clueless bila org buat fitnah. Cer jawab isu penasihat, konsultan, penggunaan kapal terbang, bercuti dan banyak isu lagi. Semua tu fitnahkan? Jawab la dengan fakta. Bila orang tanya lagi, beri la fakta yg jelas agar kita dpt maklumat jelas. Nak tanya tak reti dan faham, tp bila ada yg tanya, kita nak tau juga jawapannya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul tuh .. aku setuju sangat dengan saranan anon 09:48

   Delete
 2. We inform everyone in Malaysia and Australia about YIP KUM FOOK(lawyer). He is the chairman of SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia.

  This YIP KUM FOOK do not refund Rm20,000.00 to our Ven. Nandiya (Myanmar Monk), he recently lived in Australia Buddhist Temple SASANA DAJA 49 Bombay Street, Lidcombe, NSW 2141 Australia

  If anyone goes to SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, please inform to (Yip Kum Fook) about the refund of monks.

  May you all do good deeds and protect the Buddha. Protection is better than doing anything in Buddhism.

  By Myanmar Buddhist in Malaysia

  ReplyDelete
 3. Sesiapa yang menghina Bhikkhu Buddha dan Dhamma, dia sendiri dihina kerana Bhikkhu Buddha dan Dhamma kekal di tempat yang paling tinggi walaupun penghinaan dinyatakan dalam apa jua bentuk.

  Sebagai penganut agama Buddha, kita hanya mampu berdoa dan berusaha untuk menjadi penganut Buddha sehingga akhir hayat. Kerana Dhamma boleh membalikkan hati kita. Ya Dhamma, lindungi hati kami untuk kekal dengan agama Buddha, moga saya sempat bertaubat

  YIP KUM FOOK sangat menghina dan marah kepada Sami Buddha kerana dia menganggap Sami Buddha akan mengambilnya sebagai presiden kuil, YIP KUM FOOK ini sangat kotor dan sombong, dia ingat kuil sebagai tempat MCAnya.

  “Janganlah biarkan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami rahmat dari sisi-Mu kerana sesungguhnya”

  YIP KUM FOOK (MCA Gombak) menghina dan memberontak kepada Sami Buddha di KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong, dia menggunakan polis untuk menghalau sami Buddha itu

  KUIL SRI MAHA MARIAMMAN KEPONG

  ReplyDelete