Google+ Followers

Sunday, 26 August 2012

Eid Open House - Tun Dr Mahathir (over 150 pics)


Venue : The Mines Resort, Seri Kembangan, Selangor

Event : Sidang Media bersempena rumah terbuka Eidil Fitri Tun  Dr Mahathir

Date : 25/8/2012 @ 2.00 pm


Sehari suntuk menyiapkan koleksi gambar Rumah Terbuka Tun Dr Mahathir. Di harap yang mana wajah mereka terpapar berpuas hati walaupun saya tidak begitu suka dengan 'kebenaran' yang diberikan untuk tetamu mengambil gambil mereka sendiri. Keadaan tersebut menyebabkan suasana kelam kabut dengan banyak pergerakan didepan petugas media. Jadi banyak rakaman yang dibuat ikut sempat atau 'ikut dan' saja... sehingga kesatu peringkat ianya menjadi begitu membosankan.... Hopefully next year will see some improvements ... official photo collections can be uploaded to a specific Facebook account for the guests to download.. This will ensure quality photos apart from a more systematic control of the flow of guests arriving to great and meet Tun Dr Mahathir.

Related Videos:-

3. Tun Dr M tak gentar dengan Karpal


1/188
2.
3.
 4.
 5.
 6.
 7.
 8.
 9.
 10.





11.
 12.
 13.
 14.
 15.
 16.
 17.
 18.
 19.
 20.
 21.
 22.
 23.
 24.
 25.
 26.
 27.
 28.
 29.
 30.
 31.
 32.
 33.
 34.
 35.
 36.
 37.
 38.
 39.
 40.
 41.
42.
 43.
 44.
 45.
 46.
 47.
 48.
 49.
 50.
 51.
 52.
 53.
 54.
 55.
 56.
 57.
 58.
 59.
 60.
 61.
 62.
 63.
 64.
 65.
 66.
 67.
68.
 69.
 70.
 71.
 72.
 73.
 74.
 75.
 76.
 77.
 78.
 79.
 80.
 81.
 82.
 83.
 84.
 85.
 86.
 87.
 88.
 89.
 90.
 91.
 92.
 93.
 94.
 95.
 96.
 97.
 98.
 99.
 100.
 101.
 102.
 103.
 104.
 105.
 106.
 107.
 108.
 109.
 110.
 111.
 112.
 113.
 114.
 115.
 116.
 117.
 118.
 119.
 120.
 121.
 122.
123.
124.
 125.
 126.
 127.
 128.
 129.
 130.
 131.
 132.
 133.
 134.
 135.
 136.
 137.
 138.
 139.
 140.
 141.
 142.
 143.
 144.
 145.
 146.
 147.
 148.
 149.
 150.
 151.
 152.
 153. 
 154.
 155.
 156.
 157.
 158.
 159.
 160.
 161.
 162.
 163.
 164.
 165.
 166.
 167. 
 168.
 169.
 170.
 171.
 172.
 173.
 174.
 175.
 176.
 177.
 178.
 179.
 180.
 181.
 182. Nak sangat duit raya ... dapat la seringgit dari Tun... hehe
 183.
 184.
 185.
 186.
 187.
 188.


42 comments:

  1. Dasyat la bro! Terbaik! Masterpiece

    ReplyDelete
  2. Gua rasa macam nak penerajang jer tengok gambar no.19 tuh...hahahaha...mujur hari raya!

    ReplyDelete
  3. Gambaq No.19...?? Sapa tu bro..?

    ReplyDelete
  4. Hohoho banyak banyak bersabaq...orang datang beraya Tun kena la sambut... Kalu Kadiaq bawa Mat Sabu sekalipun kena la sambut... Ingat lagi tak ?.. team kami dulu pun bergerak macam pembangkang jugak... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'team kami dulu pun bergerak macam pembangkang jugak... hehehe..'...ini wa tau huhuh

      Delete
  5. tak tau la, setiap kali tatap wajah tun, mesti menitik air mata, semoga Allah beri rahmat dan kesihatan untuk Tun yang disayangi. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. me too. I miss Tun Mahathir and Tun Hasmah. Salam kesejahteraan.

      Delete
    2. Ya ALLAH.. panjangkan la umor ayahanda Tun serta isteri..

      saya tak mahu kehilangan mereka berdua... "AMIN"

      Delete
  6. Meleleh air mata...Tun seorang analytical. Senyum pun sentiasa consistent. Salam Eidul-Fitri, semoga Melayu bersatu hati.

    ReplyDelete
  7. "Tadak Mahaler tadak Malaysia ooo!(Tiada Tun Dr Mahathir tiada Malaysia)", kata satu apek bawak teksi aku jumpak kat Penang.

    ReplyDelete
  8. Jasa Mu Di Kenang...Tiada Galang Ganti...No Words To Discribe

    ReplyDelete
  9. Kenapa tuhan jadikan kau manusia kadiaq.. bukankah kau lebih layak menjadi binatang.

    ReplyDelete
  10. pasai apa PAK LAH tadak? tak jemput dia ke? ekekek.

    ReplyDelete
  11. Salam saudara, ada tak gambar untuk family yang bersalaman dengan Tun lepas family di gambar 105. Gambar family saya tiada dalam senarai di sini. Sekiranya boleh berikan copy, saya amat berterima kasih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry Nadea selepas 105 cuma yang ada gambar keluarga Rais Yatim...kemungkinan besar orang ramai blocking pandangan saya pada ketika keluarga you bersalam dengan Tun...

      Delete
  12. setuju tadak mahathir tadak Malaysia...semoga Tun di beri kesihatan..amin

    ReplyDelete
  13. Selamat Hari Raya saudara...
    Puashati tengok gambar pemimpin berhariraya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbalaoi menghabiskan masa untuk tugasan ini... cukup gambar saja tanpa dialog...

      Delete
  14. Tahniah Bro, terbaek...........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih... penghargaan seperti ini mengubat sakit sakit sendi kerana lama berdiri hari itu... hehehe

      Delete
  15. TUN MAHATHIR & TUN SITI HASMAH, SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI - MAAF ZAHIR BATIN. DIDOAKAN SEMOGA TUN MAHATHIR DAN TUN SITI HASMAH DIBERIKAN KESIHATAN YANG BAIK. JASAMU DIKENANG, TIADA GALANG GANTI. KITA SESAMA ISLAM ELOKLAH MENDOAKAN KEBAIKAN SESAMA SAUDARA SEISLAM BUKANNYA MEMAKI HAMUN SESAMA SAUDARA SEISLAM. SEMOGA KEDATANGAN RAMADHAN DAN SYAWAL MENJADI TITIK PERTEMUAN ANTARA KITA SALING BERMAAF-MAAFAN DAN MEMBINA IKATAN SILATURRAHIM ANTARA KITA SESAMA SAUDARA SEISLAM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah masih ramai yang waras seperti saudara... Amiiinnn

      Delete
  16. Aisey, kalau tahu ada peluang bergambar dengan ayahanda Tun dan Isteri, sudah pasti akan pergi ke openhouse Tun. Rugi....rugi....rugi. Next year akan plan hadir dan bergambar dengan hero & idola. Tun is one-in-a-million. LKY is nowhere compare to Tun....intelligent, hardworking, passionate, full of love for Malaysia and all Malaysian.

    ReplyDelete
  17. si kadiaq pon ada...ambil berkat ke..

    ReplyDelete
  18. tengok gambar diorang ni terasa mcm aku yang posing.. tersenyum sorang mcm orang gila
    rasa mcm ada kat sana pun iye.. tahniah bro kenangan abadi tuh
    -azienmat

    ReplyDelete
  19. Terbaek, kualiti foto yang baik .... tapi yang yang terbaik dapat merakam idola rakyat malaysia yang cintakan keamanan .....

    ReplyDelete
  20. Kawan pun ada pinjam beberapa foto, tuan.

    ReplyDelete
  21. Menampakkan bagaimana Tun M menjaga tetamu walaupun org tu tikam dia dulu...

    ReplyDelete
  22. “better the devil you know than the angel you don’t”

    ReplyDelete
  23. banyak betul gambar... terselit gak gambar member sekeluarga kat no. 29 tu... heheh

    ReplyDelete
  24. semoga tun m sentiasa dirahmati allah.. menitis air mata menatap wajah tun.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama ngan aku jugak,tanpa disedari air mata menitis bila menatap gambar Tun M pada hal beliau takpun mengenali aku sebagai rakyat biasa.Ya Allah lindungilah Tun M dan keluarga hingga keakhir hayat...Aminnn

      Delete
  25. no.136 nak salam ngan PM tapi PM x layan... heheh.. lek pakwan... haha

    ReplyDelete
  26. Tak jemu tatap gambar Tun , rasa dekat walaupun tak pernah berhampiran dgn beliau , wajah yg berkarisma dan merupakan icon utama Malaysia , rindu untuk mendengar ucapan-ucapan beliau semasa menjadi PM .Moga-moga allah taala memberi rahmat dan panjangkan umur beliau ,

    ReplyDelete
  27. tun mahathir negarawan yang tiada galang gantinya.pemimpin negara yang disanjungi dan dikagumi.

    ReplyDelete
  28. sycophants... atau sychopants... mana satu ejaan betul? tolong saya..

    ReplyDelete
  29. 162 bakal PM Bang Jinggo

    DSN Melaka

    ReplyDelete