Wednesday 1 August 2012

Jawatankuasa Khas Kaji Tema Sambutan Kemerdekaan

Venue : Ibupejabat PAS, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur

Event : Sidang Media

Date : 31/7/2012 @ 12.30 pm


Pakatan pembangkang telah menubuhkan satu jawatankuasa khas bagi mengkaji meneliti dan mengesyorkan perubahan kepada tema Hari Kemerdekaan "Janji DiTepati" yang telah di tetapkan oleh DSU Rais Yatim. Tujuan nya ialah untuk memberi peluang kepada rakyat untuk menyumbang kepada sambutan perayaan tersebut dan bukan nya urusan kerajaan semata mata..

Pak Samad akan mempengerusikan jawatankuasa tersebut. Keanggotaan nya terdiri daripada Sheikh Kadir Sheikh Fadzil, Dr Toh Kin Woon bekas AJK Gerakan dan Ivy Josiah Pengarah Eksekutif Women's Aid Organisation.

Pengumuman mengenai cadangan jawatankuasa tersebut akan dibuat hari ini dalam satu sidang akhbar diibupejabat PKR pada jam 12.00 pm
1.
 2.
 3. Dato' Haji Fauzi Shaari (berkopiah) bekas Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman masih dalam penyesuaian dalam PAS setelah menyertai parti tersebut pertengahan tahun ini.


3 comments:

 1. dino.yp@gmail.com1 August 2012 at 10:57

  dah tak ada kerja puak2 PR ni. buang masa jer ..

  ReplyDelete
 2. Mcm RBF ckp "Sebagaimana hantu dan iblis takut kepada Ayat Qursi, begitulah takutnya mereka kepada perkataan JANJI DITEPATI"

  ReplyDelete
 3. Tema janji di tepati nie sesuai utk Hari peladang dan nelayan,ceramah agama,Hari Belia dll.Sebagai contoh daripada kenyataan seorng menteri "PM meluluskan peruntukkan yang lebih sedikit pembinaan padang,bagi mendapat berkualiti padang yg baik dan kurang penyelenggaraan" padang bola atau hoki tak tahu la.Tetapi bila perlawanan persabahatan malaysia dgn Arsenal dan Man city,padang stadium bukit jalil terkopak jugak.Adakah ini di namakan janji di tepati.

  ReplyDelete