Google+ Followers

Sunday, 13 January 2013

Sekitar Himpunan Kebangkitan Rakyat KL112 (Pt 1)

Venue : Stadium Merdeka, Kuala Lumpur

Event : Himpunan Kebangkitan Rakyat KL112

Date : 12/1/2013 @ 1.00 pm - 5.00 pm


PEMBETULAN : 

TARIKH PADA FOTO-FOTO YANG DIRAKAM MELALUI LEICA D-LUX 6 IALAH 2013-01-12 DAN BUKAN NYA SEPERTI TERTERA. RAKAMAN MASA PULA ADALAH TEPAT. HARAP MAAF DIATAS KESILAPAN TEKNIKAL PADA KAMERA YANG BARU MULA DIGUNAKAN INI.


1/48
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.




11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
36.
37.
38.
39.
40.
41.
42.
43.
44.
45.
46.
47.
48.



40 comments:

  1. Gambar cantik tapi berlaku 1 tahun lalu -- 2012-01-12

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan tanah dah maklum dah tu..tarikh tu kesilapn teknikal..12/01/12 mana ada perhimpunan apa pun kat Stadium Merdeka tuu..So tak payah dok kecoh pasal tarikh tu laaa....

      Delete
    2. Pada hemat saya, UMNO perlu rasa risau dgn bilangan peserta yg ramai mcm ni....kena sediakn rumput yg lebih panjang dan byk kat stadium lain kalau diorg nak berdemo lagi...takut tak cukup makan.... :)

      Delete
  2. Tertarik dengan gambar no. 42. Cer tengok Mat Sabu mata kat mana menghimpit siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mat Sabu tgoh tenong apa tuh. Hehehehe.

      Delete
    2. hahahahaha.... bru nk tegor dh ade yg tegor rpenye... mate nk ke mne?? wakakakkaa

      Delete
    3. #42 Yb mat sabu sedang mengintai intai SENARAI 10 DEKLARASI HKR#KL112 yg ada di tangan ds wan azizah. Yb saifudin nasution sedang membentangkan senarai tersebut sambil diulang ikrar oleh hadirin & hadirat di stadium. Sekian terima kasih

      Delete
  3. picture2 diatas menunjukkan yg mereka berhimpun bercampur lelaki dan perempuan..berhimpit2 bukan muhrim...is that a good attitude?? lagi2 yg perempuan bertudung litup, berpurdah..tetap bercampur dan duduk berhimpit dgn laki kan...wahai wanita solehah...alangkah baiknya jika kamu menjaga kemaluan(sikap) kamu supaya tidak dipandang serong oleh org lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'wanita solehah adalah tidak memandang dan tidak dipandang'...'sebaik-baik wanita adalah tinggal di rumah'...
      bagaimana pula jika mereka menyertai perhimpunan sebegini?
      begitulah jika akal mengatakan 'tidak boleh bercampur lelaki dan perempuan hanya dalam konsert, acara2 hiburan..tapi boleh jika ingin menegakkan keadilan..walhal mereka sendiri tidak pasti apa yang mereka lakukan..itulah politik yahudi yang sedang mereka praktikkan..tetapi tidak politik yang diajarkan Nabi Muhammad yang mereka laung2kan...

      Delete
  4. azmin ali dok jauh dari anwar...mat sabu tergoda agaknya dgn wan azizah tu...mengancam lagi tu

    ReplyDelete
  5. Ramai penyokong PAS...Biasalah..penyokong PAS memang lembu kepada DAP & PKR..
    Org cina pun tak ramai. Org india pun tak ramai

    Kalau DAP aje atau PKR aje buat himpunan, memang sah tak ramai yg dtg..

    Dulu UMNO buat kat Stadium Bukit Jalil 100,000 org, ini UMNO aje...
    Belum lagi kalau buat sekali dgn parti komponen lain...

    ReplyDelete
  6. Muka perogol sial si anwar bastard ni...

    ReplyDelete
  7. Hilang seri dah aku tengok muka NUAR. Gambar 44 aku tengok Cina duk menyorok mcm takut jer mukanya, Melayu yg lebih2....tapi yg untung Cina DAP nanti.

    ReplyDelete
  8. Aduhai Abang Non13 January 2013 at 17:55

    Pusing tunggang terbalik pun paling ramai boleh himpit dalam Stadium Merdeka 50,000 orang. Itu pun ada yang tercirit terkencing dalam seluar.

    Himpunan Kebangkitan Rakyat, memang sesuai untuk puak Pembangkang kaki tidor. Kerja tak buat asyik buat janji pada rakyat.

    Muka-muka penipu, pemalas, pembohong lidah Cabang Tiga. Lebih kurang Bintang Tiga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik...ayat yang melambangkan penulisnya

      Delete
    2. Gua sokong muka palat masing2 mcm vavi....

      Delete
  9. tangan MAT SABU kat mana tuuuuu

    ReplyDelete
  10. ni gambar dari Yahoo!

    http://l2.yimg.com/bt/api/res/1.2/8nK7N7XYjfalFqZvXwiucQ--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9aW5zZXQ7aD0zNjA7cT04NTt3PTU0MA--/http://media.zenfs.com/MY/News/themalaysianinsider/uprisingrally-crowd-merdekastadium.jpg
    ...penuh gilerr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amik dr angle tu mmg la nampak ramai....anyway bro MJ dah letak berlambak gambat shoot dr DEKAT n JAUH....JELAS....mmg tak SESAK manapun....100,000?....jgn mimpi...700,000?...jgn pikir...hahaha

      DEMO GAGAL beb....GAGAL nak jatuhkan kerajaan Islam....Alhamdulillah

      Delete
  11. PAS NI PARTU BUDU !!!! tau budu apa ??? parti BUrit & DUit hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. budu ...mmm..sedap...
      burit..duit..UMNO....hahahahaha

      Delete
  12. saya mohon share dari minaq-jinggo ke fb li-impian bhd

    ReplyDelete
  13. Gambar 2, 5 dan 37... Yg tempang datang bertongkat; Yg tua datang berpimpin; Yg tidak uapaya datang bertolak.....bukti semangat juang RAKYAT, kehendak pertukaran Kerajaan dan penolakan KERAjaan sediaada!

    Gambar 3, 4 dan 6... belia dari pelbagai kaum bukti keutuhan perpaduan di kalangan penyokong PR.

    Gambar 9, 10 dan 11... kesantaian pemimpin bersama rakyat - YB kamarulBahrin (Teluk Kemang); YB Tan Seng Giaw (Kepong) dan YB Nga Kor Ming (pantai remis kot!)

    Gambar 18 - 20... Tangan yang menghayun buaian, tak kan sama sekali dipalit taik LEMBU (kak Ijat NFC).

    Gambar 21... Rakyat masih bersesak masuk pada jam 2:04pm, selepas menunaikan solat zohor! Masih beribu-ribu yg belum dapat masuk!

    Gambar 24 - 33... gambar sebelum permulaan acara. Acara bermula tepat 2.00pm. Rombongan dari masjid negara belum sampai kerana hanya bertolak selepas solat fardhu zohor!

    Gambar 38 - 40... "Dalam blog UMNu kat...kamu dibayar RM150... tapi kami tak bayo apa-apa pun. Malah kami nak minta kamu derma... kamu drema dan bayo harga sewa Stadium RM100,000... (hasil kutipan RM289K...tak termasuk di luar stadium yg tak dpt kutip!)

    Gambar 8, 45 dan 46... gambar tidak pernah menipu kecuali diedit la...! MinaqJinggo pun tak ketinggalan bersama YB Mahfuz. Takkan bergambo je...jom join PAS!

    Gambar 48... HKR dibawak dari Sarawak, kat Sabah malah kat Mesir dan juga kat UK pun ade....

    So... puak2 UMNgOk Be-eNd, terima la kenyataannya!


    Minaq Jinggo... thanks for the album, i was there and hv the right on the caption... do allow me!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Excellent rendition of the event Langsi... cekap you membaca cerita tersirat. Tak perlu sertai UMNO or PAS or PKR or any political parties. Perjuangan saya melibatkan agama, bangsa dan negara...sound very familiar bukan? Tapi itu secara kebetulan. Wherever or whenever events involving these elements, insyaAllah i will be there to support tak kiralah siapa yang organise. KL112 sudah berlalu, you and I were there to witness, enjoy and learn from the experience... I have shared the moments with the viewers and you have rendered your piece... thank you.... jumpa lagi di lain acara...

      Delete
    2. Photo 8

      Brother yg berang dgn Unit Amal,seolah tak faham tugas media.
      Minat dgn gambar&video Minag Jinggo,Terbaik!

      Delete
  14. Ni kaler ungu ni hapa ni dah mcm2 kaler aku tgk ni perhimpunan ker sukaneka wakakakaka.... Abg non nak join lari dalam bilik opsss guni hehehehe

    ReplyDelete
  15. takper jgn risau cik Bard, hampir semua yang hadir tu org UMNO aku kenal ramai. Yang PAS PKR boleh bilang ngan jari. Hidodoodoooopp umeno!
    Myanmar ngan Nepal pon ramai!

    ReplyDelete
  16. Tengok gambar tiada lagi ombak sunami yang melanda, hanya yang ada ombak rindu, rindu sangat-sangat nak kembali ke pangkuan BN.

    ReplyDelete
  17. otak geliga support bykkuat lah dengar cerita dia dapat bantuan 1 lembu mesia. dapat remmbat 3 eko. beg kulit dgr cerita dapat jugak. Ferhh. Memang bijak lah hang..

    ReplyDelete
  18. gambar 42 n 44 yang tengah pegang mic tu mcm kambing man je...

    ReplyDelete
  19. mcm datang tgk konsert je.. bercampur laki perempuan.. mana fatwa PAS.. ker skang lelaki perempuan bleh berhimpit2... patutlah anuwar suke dengan PAS skrg... haha

    ReplyDelete
  20. berhimpunlah mcm manapun, hakikatnya MAJORITI rakyat tetap & akan memilih UMNO/BN sbb pr akui demokrasi negara ini sedang berlangsung bila mana mrk dapat berhimpun dgn aman.
    nak nafikan demokrasi apa lagi?

    apakah demokrasi hanya ada bila pr memerintah? mungkin tidak ada lg krn dap yg menjadi kepala hanya memilih puak cina shj dlm kepimpinan parti mrk..tak caya? tengokla senarai kepimpinan dap hari ini!! mana muka melayu Islam?

    lge kata silap kira bila tidak ada satupun muka melayu terpilih!!! kira2 balik muka sizairin cina tu jgk yg terpilih smula!!ha ha ha!!!!

    nak kata ka spr tak telus kunun...terpalit ke muka lge sendiri!! pas tunggu apa lgi? nak tynggu dikembirikan dap jugak ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu BRO ANTI..mcm mana dibuat di singapura!!!mana melayu yg dulu2 dok sokong!!sepenggal 2 je ada!!lpas tu semua di libas....alasan...MELAYU MALAS!!!!

      Delete
  21. woiiii..mat sabun hang dok buat apa kt kat belakang kak jijah tuuu..jaga2,sat gi bg non marah,juboq hang pun dia liwat...hihihi

    ReplyDelete
  22. sedarlah bahawa musuh sebenar umat Islam adalah golongan kuffar yg mahu menghancurkan Islam. Justeru, umat Islam perlu dihalakan dgn kasih syg dan perpaduan walaupun berbeza pendapat. Amat rugi jika membiarkan mereka terus berbalah dalam isu-isu remeh dan khilafiah, sedangkan musuh Islam secara terang-terangan mengisytiharkan perang terhadap Islam. Oleh Ibrahim b. Mohamad

    ReplyDelete
  23. 1 msia dtg dgn arahan dari setiausaha pas suruh setiap cawangan hantar 5 wakil, diberi duit saku sorg 500, bas disediakan dll. tapi kesian cuma sekitar 30k je yg sanggup dtg. npk sangat menurun dari bersih 1,2,3 dan perhimpunan samsidar.

    mana yg ada mata dah npk tapi yg masih buta terus meraba2...

    ReplyDelete
  24. so what do they get after demo and gathering?? pas just providing a platform for all sort of animals to come along. as u can see lgbt also join, punk group, fuck group,....?? this is a complete stupid gathering.

    ReplyDelete
  25. kit siang gelak kt blakang dn hati bebisik..semua kt depan aku ni melayu lembu belaka!!!kihkihkih....yg sokong2 kt bawah tu keldai2!!!aku dpt ini negara!!!aku cucuk semua hidung!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul bro,aku rasa, klu pembangkang naik, org melayu dan umat islam akan di tindas habis-habisan.

      Delete