Sunday 28 July 2013

Yok Sahur meriah

Lokasi : Jalan Masjid India, Kuala Lumpur

Acara : Tamu Yok Sahur 

Tarikh : 27/7/2013 @ 1.00 amMajlis anjuran NGO Pertubuhan Kebajikan Insaniah Srikandi Malaysia dengan kerjasama Murai.Com.My. Ramai artis yang terlibat menjayakan program bagi meraikan 80 orang anak yatim yang diundang khas. Antara artis tersbut ialah Amy Search, Cat Farish, Amber Chia, Sazzy Falak, Fauziah Latif dan Eja.. Majlis dirasmikan oleh Datuk Haji Ahmad Maslan, Timbalan Menteri Kewangan..

Pesanan Tok Mat supaya jangan membazir dalam bulan Ramadhan walaupun perlu berbelanja1/41
 2
 3
 4
 5
 6
7  Presiden Srikandi, Norashikin Abdul Ghani berdiri sebelah kanan sekali
 8
9
 10

11
 12
 13
 14
 15
 16
 17
 18
 19
 20
 21
 22
 23
 24
 25
 26
 27
 28
 29
 30
 31
 32
 33
34
 35
 36
 37
 38
 39
 40  Nota dari pasangan OKU meminta sumbangan dari Tok Mat
 41  Pasangan yang mengaku OKU


2 comments:

 1. Banyak rumah yatim Islam/Melayu yang berselerak. Dicadangkan ditubuhkan pusat-pusat Islam untuk anak yatim/terpinggir/terlibat jenayah Persekutuan, di bawah kelolaan bersama Tabung Haji/JAKIM/YADIM/JAWI dsbnya dengan cawangan-cawangannya di seluruh negara, dengan asrama-asrama yang besar dan canggih, dan tenaga pekerja/pendidik Islam yang bertauliah. Maka sedih sekali bila pertubuhan-pertubuhan Islam, termasuk rumah anak yatim dan sekolah pondok, kena meminta belas kasihan dari orang awam, sedangkan Malaysia ini NEGARA ISLAM! Sila lihat di:

  1. http://www.ustaznoramin.com/2013/06/bantuan-prihatin-untuk-rumah-amal-nur.html, Bantuan Prihatin Untuk Rumah Amal Nur MuhammadFriday, June 7, 2013;

  2. http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20130608/je_06/Pelajar-tinggal-sehelai-sepinggang, Pelajar tinggal sehelai sepinggang, Oleh MOHAMMAD YASIR JAAFAR, 08/06/2013;

  3. http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Jeritanmaut/Article, Jeritan maut, 2013/06/16 (Maahad Tahfiz Al- Baraqah yang terbakar di Sungai Petani)

  Di Jerman/Barat, pertubuhan-pertubuhan Kristian (yang sering mensasarkan imigran Islam kononnya untuk 'dibantu'), termasuk asrama-asrama yang menjaga anak-anak yang terpinggir/terlibat jenayah/yatim, mendapat bantuan kewangan dari k'jaannnya (buka hanya dari gereja)yang sungguh besar berdasarkan jumlah anak-anak yang diterima masuk di situ di peringkat awal sebagai ganjaran menerima anak-anak, ini tidak lagi termasuk untuk perbelanjaan sekolah dan segalanya mengikut perbelanjaan harian – bahkan anak-anak muda Islam yang dari keluarga porak peranda, terutamanya dari puak imigran, pun disyaki dimasukkan ke institusi-institusi Kristian ini. Sedangkan pekerjanya selalunya mesti beragama Kristian.

  MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.


  ReplyDelete
 2. PEMBETULAN:

  Banyak rumah yatim Islam/Melayu yang berselerak. Dicadangkan ditubuhkan pusat-pusat Islam PERSEKUTUAN untuk anak yatim/terpinggir/terlibat jenayah, di bawah kelolaan bersama Tabung Haji/JAKIM/YADIM/JAWI dsbnya dengan cawangan-cawangannya di seluruh negara, dengan asrama-asrama yang besar dan canggih, dan tenaga pekerja/pendidik Islam yang bertauliah.

  MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  ReplyDelete