Friday 10 February 2012

Hasan Ali - Percaya salah laku seks benar berlaku

Venue : Kediaman Hasan Ali, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur

Event : Sembang Petang

Tarikh : 9/2/2012


Kalau lah Anwar buat sumpah laknat, Hasan Ali mungkin tidak mudah mempercyai dakwaan salahlaku seks Anwar Ibrahim.


6 comments:

 1. Pak Hasan Ali,

  Pendapat peribadi saya, Pak Hasan seorg motivator yg gagal memotivasikan diri sendiri. Lebih banyak bersuara lagi nampak kejahatan hati yg dimiliki. Tiada keihlasan di wajah dan perjuangan diri. Berdiam itu lebih bijak dari berkata2 sehingga menampakkan kebodohan diri sendiri.

  Pak Hasan adalah contoh org2 dari golongan fasik dan munafik. Bila berkata2 dia berbohong, bila berjanji dia memungkiri. Jemaah PAS melakukan tindakan yg tepat dgn memecat Pak Hasan. Golongan munafik spt ini lebih bahaya dari org kafir sebenarnya. Musuh dalam selimut, gunting dlm lipatan..

  Saranan saya, gi betulkan dulu akidah pemimpin2 Umno, PM Najib yg bersama2 penganut Hindu di Batu Caves yg lepas. Boleh terpesong jauh dari agama Islam tuu. Jgn jadi mcm sang Ketam yg mengajar anaknya supaya berjalan betul.

  rakyat dah bijak

  ReplyDelete
 2. Mengikut Pandangan saya Dr. Hasan Ali adalah seorang pejuang tulin ibarat lilin yang sanggup dirinya dibakar bagi tujuan hendak membetulkan segelintir orang islam yang lupa akan perjuangan mereka yang asal seperti perjuangan Parti Angguk Saja.Niat dia ikhlas tidak mahu melihat anak bangsa dan ugama nya di perkotak-katikan oleh mereka yang anti bangsanya.mereka sedar dengar ada nya Dr. Hasan golongan ini tidak dapat meneruskan agenda mereka.Siapa yang munafik,siapa yang fasik? Pak Hasan kah ? atau Parti Angguk saja kah?.Bagi saya Dr. Hasan adalah anak bangsa yang berani dalam perjuangan nya,tak ramai pemimpin melayu yang ada seperti dia.Syabas Dr. Hasan teruskan lah perjuangan mu demi Islam Melayu dan Raja.

  ReplyDelete
 3. Kepada Anon 0112. Sebenarnya yang munafik adalah PAS. Anda tahu apa sifat orang munafik. Bila bercakap bohong. Berapa banyak pembohongan yang dah PAS buat. Bila diberi amanah khianat. Di Tak payah pergi jauh. Kes Madrasah Salihiah cukup membuktikan pengkhianatan. Orang luar atau puak fanatik PAS yang tak tau apa-apa tolong senyap. Kami nak minta PAS jawab satu soalan saja. Kenapa Madrasah nak diroboh sedangkan gereja dihujung sena (dekat PMC) tak pun dikacau. Kalau anda orang PAS yang kata berjuang untuk Islam, pergi tanya pemimpin anda isu itu. Inilah yang sedang menjadi bahan momokan sekarang. Satu lagi, apakah anda tidak nampak pengkhianatan peruntukan senggaran jalan untuk rakyat di Kedah oleh Kerajaan PAS.Bila berjanji mungkiri. Apa benda yang PAS buat di Kedah selain ceramah kutip duit kemudian jaja kononnya negeri kebajikan yang BN dah laksana puluhan tahun. Yang mereka tahu adalah pergi jauh-jauh cerita kononnya mereka buat macam-macam ditempat lain yang pendengarnya tak pernah sampai. Mengaku projek persekutuan sebagai usaha mereka. Mengaku kerja kerajaan BN sebagai kerja mereka. Itulah yang mereka tahu. banyak contoh yang saya boleh bagi. Kepada Anon tu, daripada dok tengok DS Najib lebih baik pi nasihat dulu Anuwar Ibrahim, pi tengok apa nizar dok buat. Awat Nik Aziz tak pernah dok dengan tok sami ka. Kat Kedah ni berbondong-bondong puak PAS ni dah tak tau malu masuk wat siam. Suluhlah diri sendiri dan PAS yang munafik tu dulu sebelum dok kata orang munafik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. KUALA LUMPUR, 10 Feb — Mufti Perak Harussani Zakaria melahirkan rasa terkilan dengan sikap PM Najib Razak yang “menggadai akidah” apabila hadir dalam upacara keagamaan sempena sambutan perayaan Thaipusam di Batu Caves baru-baru ini.
   Tegas Harussani, walaupun sudah ditegur setiap tahun namun perdana menteri itu seolah-olah tidak memandang berat akan kepentingan agama Islam dan akidah.

   “Ini perbuatan syirik, saya tidak tahu mengapa jadi macam ini... sedangkan perayaan kaum lain kita tidak boleh sambut ini pula hadir di rumah ibadat mereka.

   “Bagaimana boleh terlajak macam ini, sepatutnya perdana menteri wakilkan menteri beragama Hindu untuk menggantikan dirinya... sebab umat Islam tidak boleh terlibat dalam sambutan perayaan agama lain,” katanya kepada The Malaysian Insider.

   Beliau menambah menteri hal ehwal agama Islam atau penasihat agama sepatutnya menasihatkan Najib agar tidak hadir dalam perayaan itu.

   “Kita tidak boleh sambut (perayaan agama lain), mereka lakukan upacara keagamaan dan kita sebagai umat Islam tidak boleh hadir... itu upacara ibadat mereka.

   “Sebagai perdana menteri, Najib sepatutnya sedar dan menghantar wakil. Saya sudah tegur perkara ini setiap tahun namun tidak dipedulikan,” katanya menambah Najib wajar mencontohi sikap perdana menteri terdahulu yang menghantar wakil masing-masing.

   Pada 7 Februari lalu, Najib menghadiri sambutan perayaan Thaipusam di Batu Caves selain turut mengumumkan peruntukan awal berjumlah RM2 juta untuk membina pusat kebudayaan di kawasan itu.

   Najib yang lengkap berpakaian Kurta berwarna kuning muda ditemani Rosmah Mansor, mengakui gembira untuk turut sama memeriahkan Hari Thaipusam dan ini merupakan kali ketiga beliau mengunjungi Batu Caves sempena perayaan itu sejak 2010.

   “Jangan gadai akidah kita, hukumnya syirik apabila kita hadir dalam perayaan mereka seperti kita merestui agama kaum lain... kita sepatutnya menjauhi perbuatan khufur yang boleh merosakkan akidah.

   “Perkara ini serius kerana ia masalah akidah, saya wajib tegur... kalau tidak mahu dengar terpulang,” kata Harussani menambah tiada halangan sekiranya menghadiri majlis rumah terbuka tetapi bukan upacara keagamaan.

   rakyat dah bijak

   Delete
 4. Ada orang meroyan sorang diri
  Meroyan tak dapat jadi MB
  Semakin menjadi-jadi
  Terserlah kelemahan diri
  Timbul idea buat kelab jati
  Mereka rasa merekalah Melayu sejati
  Bertempik Melayu tak kan mati
  Jangan ada cuba mengkristinasi
  Orang Melayu yang melabur ASB
  Orang Melayu yang bersongkok tinggi
  Orang Melayu yang dapat NFC


  Katanya pulak ada parasit dikalangan ahli
  Tuduh Bulan sudah ikut langkah DAP
  Meninggalkan perjuangan yang suci
  Maka dia akan teruskan agenda murni
  Sebab Bulan sudah lupa janji-janji
  Bulan berbaik pula dengan Mata Hati
  Yang ketua umumnya dituduh sodomi
  Mungkin gila talak agaknya kawan ni
  Cuba bawa bertenang wahai anak Ali
  Cuba tengok Pak Lah Badawi
  Dia tenang macam Damai Abadi
  Duduk diam-diam baca puisi
  Membongkar kitab suci AlBukhari
  Bukan harta yang ku cari
  Aku cuma terkilan kat Khairi
  Sebab tak dapat jadi menteri
  Walaupun Ketua Pemuda parti
  Oleh itu contohilah mantan Perdana Menteri
  Bukan yang seorang lagi

  Ada satu benda lagi
  Kalau abang Hasan nak perangi
  Mereka yang cuba mengkristinisasi
  Saya cadang dakwah juga kat tahi-tahi
  Tahi dadah tahi air dan tahi judi
  Tahi air ada banyak kat Hard Rocky
  Tuan hotel mesti bagi masuk free
  Atau yang tak dapat hidayah untuk berenti
  Walaupun pergi umrah sudah tiga kali
  Balik-balik dia tuduh jambu kat Rafizi
  Baru enta jadi pendaawah yang Sejati
  Sesuai sebagai presiden kelab kayu Jati.

  Keris Silau

  ReplyDelete
 5. Pak Hassan ini dulu puji Bang Nuar melangit
  Tetapi sekarang dah terbau hangit
  Kerana saingan sengit
  Kawan dianggap bandit
  Ada yang suka kenyit
  Ada yang suka kunyit
  Bang Nuar suka kenyit dan kunyit
  Damp it

  Itu sebab Pak Hassan tidak tahan
  Bang Nuar tak ingat tuhan
  Demi politik agama diketepikan
  Dengan Kit Malam berpelukan
  Anak malam dia bergandingan
  Rakan baik main belakang
  Rakan baik seronok kangkang
  Pemandu dan adik dagang
  Pembantu dan pendatang

  ReplyDelete