Sunday 26 February 2012

Jangan biarkan iblis jadi pihak yang ketiga

Venue : Kejadian diberitakan berlaku di sebuah bilek hotel di Pantai Balok, Kuantan

Event : Kena tangkap basah bersama isteri orang. 

Tarikh : 25/2/2012


Diberitakan Ustaz yang juga Ahli Majlis Tertinggi PKR yang sedang menghadiri permukiman kepimpinan parti di sebuah hotel di Pantai Balok telah ditangkap berdua duaan dengan isteri orang. Bilik beliau telah diserbu oleh suami wanita tersebut bersama beberapa orang lelaki lain. Diberitakan Ustaz tersebut telah dibelasah oleh suami wanita tersebut bersama kumpulan lelaki yang bersama beliau.

Penjelasan Tuduhan Berniat Jahat Terhadap Dr Badrulamin Baharon 
Saya menafikan dengan sekeras-kerasnya dakwaan media bahawa saya ditangkap khalwat oleh pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) di Kuantan.
Saya ke Kuantan untuk menghadiri Temurapat Pemimpin Parti Keadilan Rakyat pada 24 Februari sehingga 26 Februari 2012. Saya mengambil peranan aktif di dalam Temurapat ini.
Pada petang 24 Februari 2012, wanita tersebut telah menghubungi saya dengan nada cemas dan menyatakan hasrat beliau untuk melarikan diri daripada rumah kerana bimbangkan keselamatan diri beliau. Saya dengan tegas menasihatkan beliau untuk tidak berbuat demikian.
Walau bagaimanapun pada jam 2.00 pagi 25 Februari 2012, beliau telah menghubungi saya memaklumkan bahawa beliau sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin Keadilan.
Saya telah mengenali pasangan suami isteri ini sejak lebih setahun lalu semasa wanita itu bersama keluarganya mengikuti rombongan umrah saya. Pasangan suami isteri ini sering berhubung dengan saya bagi mendapatkan nasihat mengenai masalah keluarga yang mereka hadapi termasuk kes keganasan rumah tangga. Di dalam usaha membantu pasangan ini, saya dan isteri pernah menziarahi keluarga ini di Rompin.
Di atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, saya membantu beliau mendapatkan bilik penginapan. Pada jam 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya. Suami wanita tersebut kemudiannya telah membawa isteri dan anaknya pergi secara paksa.
Lelaki-lelaki bersikap ala samseng ini berhenti memukul saya apabila pihak keselamatan tiba dan menghalang mereka. Namun mereka masih tidak membenarkan saya keluar dari bilik. Hanya setelah 20 minit dikurung oleh samseng tersebut, pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) tiba dan menahan saya yang berseorangan di dalam bilik.
Kenyataan Timbalan Pengarah JAIP bahawa saya ditahan oleh pegawai JAIP ketika berkhalwat adalah tidak benar sama sekali. Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya. Saya hanya dipanggil untuk membantu siasatan JAIP pada 27 Februari 2012. Saya akan hadir bersama peguam untuk memberi kerjasama penuh kepada siasatan ini.
Dengan penjelasan ini, saya berharap semua pihak menghentikan tohmahan dan fitnah terhadap saya. Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat tuduhan dan fitnah terhadap saya.

Dr. Badrulamin Bahron 
P.S - Sebagai seorang Ustaz beliau seharusnya lebih arif dalam hal hal yang boleh menimbulkan syak wasangka orang. Kalau betul wanita tersebut memerlukan kounseling, dapatkan lah bantuan seorang dua lagi sebagai peneman atau lakukan saja di coffee house atau sebagainya. Iblis sentiasa mencari peluang. 

Video dalam archive.1 comment:

  1. Cahaya Nur, tidak bersamaan dengan Cahaya Api Lilin.. Mentarbiyahkan penyokong sebegini, hampir sama dgn pentarbiyahan yang dibuat pada zaman Catholic Reformation...

    ReplyDelete