Wednesday 27 March 2013

Saifuddin sahkan sudah tonton 'video Izzah'

Lokasi : Dewan Keadilan, Merchant Square, Damansara, Selangor

Acara : Sidang media 

Tarikh : 26/3/2013 @ 11.00 am


Klip pengesahan SUA Keadilan..

KENYATAAN MEDIA UNTUK EDARAN SEGERA
26 MAC 2013

Taktik kotor Umno kerana rakyat semakin memilih Pakatan Rakyat

Menjelang pilihanraya umum ke 13 ini, PKR ingin memaklumkan rakyat bahawa mereka hendaklah bersedia menghadapi pilihanraya umum yang paling kotor dalam sejarah negara.  Di sebalik keyakinan yang cuba ditonjolkan pemimpin UMNO melalui media arus perdana, wujud kekhuatiran yang ketara di kalangan pemimpin tertinggi BN.

Selain dari manipulasi dan pengawalan maklumat melalui media arus perdana, jentera kerajaan disalahgunakan untuk memenangkan BN. Duit cukai rakyat digunakan untuk melalikan rakyat dari hakikat bahawa daya saing negara semakin merosot dan pencapaian ekonomi negara tidak seimbang. Kepimpinan tertinggi UMNO tahu masa depan mereka telah pudar. Walau pun kepimpinan UMNO cuba memberi gambaran mereka yakin akan menang, kita sedia maklum berbagai maklumat perisikan yang mereka terima telah memberi penilaian bahawa BN akan tewas pada pilihanraya umum ke 13 yang menjelang tiba. Inilah sebabnya Perdana Menteri Dato’ Seri Najib Razak terpaksa berterusan menangguh pembubaran Parlimen.  UMNO sebenarnya sedang mengalami kegusaran dan krisis keyakinan.

Dalam kegusaran ini, UMNO mula mengambil tindakan-tindakan yang terdesak.  Dua teras utama taktik yang diambil UMNO hari ini ialah menakut-nakutkan orang Melayu dan menggunakan askar-askar upahan di ruang-ruang blog untuk mereka-reka dan menyebarkan video-video palsu yang kononnya memaparkan salahlaku seks pemimpin-pemimpin PKR. Taktik pertama melibatkan menakut-nakutkan masyarakat Melayu bahawa masa depan mereka akan tergadai jika Pakatan Rakyat memerintah, walau pun UMNO lah sebenarnya yang menggadaikan kepentingan orang Melayu selama ini.

Taktik kedua ialah menggunakan dakwaan salahlaku seks. Selain dari video palsu yang cuba mencemarkan nama baik Dato Seri Anwar Ibrahim, kita mendapat maklumat dari sumber-sumber yang boleh dipercayai bahawa beberapa video palsu seks beberapa orang pemimpin lain PKR akan diterbitkan.  Video-video ini merupakan manipulasi imej digital yang melibatkan pencantuman  babak-babak yang tidak berkaitan  untuk memberi gambaran pemimpin-pemimpin berkenaan terbabit dalam salahlaku seks.

PKR ingin mengingatkan rakyat Malaysia bahawa sudah menjadi lumrah perjuangan bahawa mereka yang berada di barisan kebenaran akan diuji dengan sengit. Nabi Yusuf AS, Maryam AS dan Aishah RA semuanya diuji dengan dakwaan seksual. Jika insan-insan mulia ini diuji sebegini rupa, sudah tentulah insan biasa seperti kami tidak akan terlepas dari dugaan dan fitnah.  Fitnah dan tuduhan-tuduhan seksual palsu yang bertubi-tubi ini hanya meyakinkan kami akan ketulusan perjuangan kami. Ia hanya mengukuhkan keazaman kami untuk terus mara ke hadapan. Dan kami yakin video-video palsu ini akan dilihat rakyat sebagai taktik politik UMNO yang terdesak, jijik dan keterlaluan.
Kami yakin rakyat Malaysia akan berdiri teguh dengan kebenaran dan tidak akan mudah diugut atau diperdayakan oleh tipu helah serta muslihat kotor UMNO.  Mereka akan membuat pilihan yang bijak dan membina masa depan negara yang lebih cerah dengan memilih Pakatan Rakyat.

Dato’ Saifuddin Nasution
Setiausaha Agung
Parti Keadilan Rakyat5 comments:

 1. Kenyataan Media yang sangat terdesak dari PKR. Seperti biasa, anwar ibrahim dan PKR akam mmebuat "pre-emptive" dahulu ...... bertahan sambil menyerang dengan igauan dan cerita rekaan mereka untuk menafikan kenyataan dan kebenaran. Mudah untuk anwar dan saifuddin nafikan tabiat buruk mereka dengan hany menunjukkan Jam Omega dan mnenyaman Dato "T".

  ReplyDelete
 2. Biarkan rakyat menilai dahulu.............baru bagi kenyataan media...........belum apa apa dah bagi kenyataan media.....gambar cium ketiak pun belum terjawab lagi...

  ReplyDelete
 3. Tak perlulah nak kaitkan dengan Nabi Yusuf,Maryam dan Saidatina Aishah.Setakat ini yang sah ada video salahlaku Anwar dan Azmin.Jangan palitkan Nurul Izzah dan TS Khalid.Ini putaran Saifuddin yang terkenal tukang putar.Saifuddin boleh bela Anwar di dunia tapi bagaimana dia nak bela Anwar di depan Allah di akhirat?

  ReplyDelete
 4. Kami duduk di Shah Alam hampir 20 tahun dapat menilai semasa BN lebih baik berbanding Pakatan Rakyat. Tidak pernah berlaku seorang Adun yang suka menonjol hingga kalendar tahun 2013 pun terpampang besar gambar Adun ini. Ramai yang koyak saja kalendar yang dihantar kerumah-rumah penduduk. Pelbagai kepincangan berlaku di zaman PR. Jangan harap Melayu nak sokong PKR dan DAP berkuasa di Tanah Melayu.

  ReplyDelete
 5. Memutar memang kepakaran Saifuddin. itu saja cara dia mencari rezeki untuk menyara anak bini

  ReplyDelete