Tuesday 20 January 2015

Masyarakat berketurunan Acheh teguh sokong BN

Lokasi : Jalan Raja Bot, Kuala Lumpur

Acara : Majlis Ambutan Maulidur Rasul Akbar Masyarakat Acheh KL ke-29

Tarikh : 18/1/2015


Setengah juta orang Acheh di Malaysia adalah rakyat Malaysia yang sah dengan sijil kerakyatan dan mempunyai MyKad masing-masing. Mereka juga merupakan kelompok yang menjadi penyokong kuat Ahli Parlimen Titiwangsa dan telah memberi 100% pada beliau dalam dua pilihanraya umum yang lalu.

Dalam ucapan perasmian beliau, Tengku Adnan yelah memperingatkan orang Acheh yang hadir supaya menjaga kebersihan premis perniagaan mereka dan berniaga mengikut permit dan lesen yang telah diberikan. Mereka juga di ingatkan supaya jangan terlibat dalam sebarang kegiatan yang bertentangan dengan undang-undang negara ini dan jangan sesekali mengadakan gerakan pemisah Acheh dari Indonesia berpusat di Malaysia.Ini jawapan Ku Nan berhubung perbuatan hasutan yang kerap kali berlaku sejak akhir akhir ini yang melibatkan sensitiviti agama.


1
2
3
4
5
6
7
8
9  Duta Besar Indonesia ke Malaysia, Herman Prayitno
10  Tanda perasmian Surau Komuniti Masyarakat Acheh Kampong Baru, Kuala Lumpur

11
12
13
14
15
16
17  Pelajar cemerlang bergamabr kenangan bersama Menteri WP
18  Kumpulan pelajar Tahfiz
19


3 comments:

 1. Kenapa hanya SURAU utk. saudara se Islam/se BUMIPUTERA Alam Melayu dari masyarakat Melayu Acheh yg. besar kat Tanah Melayu kita ni, yg. juga terkenal dgn. KESOLEHAN; KERAJINAN dan KEUSAHAWANAN mereka - tolong bina MASJID-MASJID besar untuk mereka! Apalagi mereka sudah MENDERITA terlalu lama; dgn. perang, Tsunami gergasi dan yg. terbaru, juga banjir.

  Nek Tempoyak.  ReplyDelete
  Replies
  1. bro, masjid kan dah ada kenapa nak masjid yang khas untuk mereka.?Yang dok ada pun tak penuh kecuali hari Jumaat. Susah senang da lah lumrah alam. kalau ikut mereka memang rajin dalam segala aspek baik dari hukum Allah mahu pun duniawi.

   Delete
  2. rasanya nek tempoyak tue sdg perli sesorg ttg pembinaan kuil mega di tempat kepadatan penduduknya adlh bbangsa melayu beragama islam..

   yg itu boleh pulak..

   apa rasionalitinya..?

   Delete