Wednesday 30 March 2016

Sidang media Ku Li ramai yang keliru isu

Acara : Sidang media Tengku Razaleigh Hamzah

Lokasi : Kediaman Ku Li @ Jalan Langgak Golf, KL

Tarikh: 29 /3/2016


Video 1 - Ini rakaman penuh sidang media Tengku Razaleigh.. Saya hanya terlepas 4-5 minit permulaan sidang media. Sidang media ini dibuat khusus untuk menjawab isu deklarasi menyokong Najib Razak oleh Ahli Parlimen Kelantan yang dibuat dalam satu pertemuan dengan Najib di Parlimen minggu lepas. Yang menjadi isu ialah kenyataan Ku Li bahawa beliau hanya menandatangani Attendance Sheet dan bukan nya sebarang dokumen deklarasi. Hari ini beliau mendakwa hanya mengetahui mengenai dokumen deklarasi yang beliau telah tandatangani, pada hari Isnin. 

Beberapa orang kenalan wartawan telah menalipon saya untuk mendapat kepastian apa isu sebenar  yang Ku Li bawa kerana sidang media meleret leret dengan isu sampingan seperti tawaran jawatan TPM2 untuk menjaga hal ehwal ekonomi negara dan sebagainya. Banyak juga soalan yang berulang ulang mengenai perkara yang sama. 

Rakaman ini saya tujukan khas kepada rakan-rakan media yang tak sempat hadir atau pun yang telah hadir tetapi tidak mempunyai rakaman yang jelas.

1
 2
 3
 4
5
 6
 7


No comments:

Post a Comment