Saturday 6 April 2013

Konspirasi Rafizi jatuhkan NFC sebab suka 'bela ikan' ?

Lokasi : Ibu Pejabat Wanita UMNO Malaysia

Acara : Sidang Media Ketua Wanita UMNO

Tarikh : 5/4/2013 @ 3.00 pm


Kak Ijat naik angin bila terbaca laporan m.s 22 NST bertarikh 5/4/2013 yang bertajuk "Explain 'fish-y business', Rafizi told". Kenyataan tersebut telah dibuat oleh Zamil Ibrahim


"KUALA LUMPUR: Parti Keadilan Rakyat strategic director Rafizi Ramli has been urged to clarify claims that he planned to change the name of the National Feedlot Corporation (NFCorp) to the National Fish Corporation.

Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (Kita) former president Zamil Ibrahim said he was made to understand that Rafizi had a "vested interest" in fish.
"Is it true that Rafizi is rearing fish? Many people are saying that he is more interested in fishes than he is in cows," Zamil said in a statement yesterday.
He added that Rafizi should explain on the matter as it was not a baseless accusation."

PS - betul ke Rafizi ada kepentingan dalam perniagaan ikan? Atau ada 'ikan' jenis lain yang dimaksudkan oleh Zamil. Pencerahan diperlukan sebelum pelbagai spekulasi buas oleh para blogger pro-BN mula tersebar.1
 2
 31 comment:

  1. Apa yang NFC buat adalah salah pinjaman dibuat untuk bela lembu dan peralatan rumah sembelih dan pemrosesan bukan buat beli kereta dan kondo.Kaka ijat memang ok didalam kerja tak ada masalah ......yg jadi masalah adalah suami dia dan anak anaknya serta lembu lembu nya .

    ReplyDelete