Sunday 18 August 2013

Kristian dan Yahudi campurtangan politik Malaysia

Lokasi : Dewan Muktamar, Pusat Islam, Kuala Lumpur

Acara : Wacana Agenda Kristian Sedunia anjuran PEMBELA

Tarikh :  17/8/2013 @ 12.00 PM


'An eye-opener' and 'a wake-up call'. Selain dari cerita mengenai pendakwah Kristian yang bergerak dikalangan negara Nusantara, para hadirin hari ini dikejutkan dengan pendedahan mengenai usaha terancang diantara gerakan Kristian dan Yahudi untuk mengubah landscape politik Malaysia semasa PRU13 yang lalu.

Kehadiran orang ramai ke majlis wacana ini tidak lah begitu memberansangkan. Penganjur mengaku kesukaran menganjur majlis sebegini kerana berdepan dengan 'public awareness' yang rendah dikalangan masyarakat Islam di Malaysia.


Bila NGO Islam nak bersatu? - Abu Bakar Yahya, YDP PERKASA Selangor


1
 2
 3  Q & A Syed Hassan, Setiausaha Agung Perkasa mahu Pembela membawa isu Kristian ini ke pengetahuan Perdana Menteri... Pembela mengesahkan bahawa sesi penerangan telah pun dibuat kepada wakil Pejabat Perdana Menteri tidak berapa lam dulu..
 4  Mantan YDP Yadim, Dato' Mohd Nakhaie Haji Ahmad mempersoalkan isu pergerakan dakwah di Malaysia yang dilihat tidak effektif dan lebih beretorik dari bertindak.. 
 5
 6
 7
 8  Mak Som ibu kepada Lina Joy...Ikuti rakaman temubual eksklusif beliau di SINI
 9


4 comments:

 1. Wujud Yayasan Dakwah Islamiah yang lebih kuat... moga dapat melahirkan lebih banyak pendakwah Islam. Jgn la selepas mualaf diIslamkan dikawasan pendalaman kemudian ditinggalkan terkuntang-kanting..tergantung ilmu Islamnya... Cuba lihat..mubaligh2 Kristian muda datang Malaysia kemudian ke pergi rumah2 di kawasan berhampiran dgn gereja mereka untuk sebar ajaran Kristian ... malah fasih berbahasa Indonesia.. siap boleh bagi Assalamualakum lagi tu.... Aku bercakap sebab ada fakta... kerana aku telah didatangi 3 pemuda mubaligh Kristian ke rumah... dalam kawasan Perumahan Kakitangan Kerajaan pulak tu...

  ReplyDelete
 2. Terima kasih anon 9:19 kerana sudi berkongsi pengalaman

  ReplyDelete
 3. Saya heran kenapa Christian Brothers n Sister yg kerja mereja memurtadkan orang2 Melayu yg datang dari Luarnegra seperti Indonesia, Philippines, Singapura, malah dari Nigeria pun dbenarkan berbulan bulan masuk ke Malaysia tanpa apa2 halangan. Apakah pihak imigrasi bersengkongkol dgn pihak Kristian? Saya harap pihak berwajib dan pak Menteri dapat melihat perkara ini. Lebih2 lagi di daerah Selangor, Johor dan Sabah yg begitu bebas kemasukan pemurtad murtad ini.

  ReplyDelete
 4. Saya heran kenapa Christian Brothers n Sister yg kerja mereja memurtadkan orang2 Melayu yg datang dari Luarnegra seperti Indonesia, Philippines, Singapura, malah dari Nigeria pun dbenarkan berbulan bulan masuk ke Malaysia tanpa apa2 halangan. Apakah pihak imigrasi bersengkongkol dgn pihak Kristian? Saya harap pihak berwajib dan pak Menteri dapat melihat perkara ini. Lebih2 lagi di daerah Selangor, Johor dan Sabah yg begitu bebas kemasukan pemurtad murtad ini.

  ReplyDelete