Google+ Followers

Saturday, 4 January 2014

Chegu Bard terbukti munafik dan pembohong

Lokasi : Sekitar Dataran Merdeka, Kuala Lumpur

Acara : Protes 'TURUN'

Tarikh : 31/12/2013

Saksikan betapa licik Chegu Bard memperdayakan rakyat Malaysia dengan laungan himpunan aman beliau. Laungan ini sengaja dilakukan didepan kamera para wartawan untuk rekod sahaja. Peserta protes yang hadir bersama kumpulan utama beliau sudah pun tahu tujuan sebenar mereka turun  berdemo pada malam sambutan tahun baru. Laungan perhimpunan aman hanya lah untuk mengaburi mata masyarakat awam bagi menambah jumlah kehadiran peserta.  

Acara malam tersebut memang sepatut nya berlaku dalam keadaan aman. Pihak berkuasa tidak melakukan sebarang provokasi atau gangguan keatas peserta. Jumlah Polis yang hadir juga amat minima. Polis sekadar membuat dua lapisan untuk menjad benteng pemisah antara demonstran dan penonton konsert di Dataran Merdeka.

Bila diasak para demonstran,.. Polis 'terpaksa' membuka jalan kerana jumlah keanggotaan yang kecil dan kurangnya persediaan dari segi kelengkapan.

Mengapa perlu dirempuh nya barisan benteng Polis jika tujuan mereka berhimpun secara aman? Kawasan mereka berkumpul tidak langsung diganggu pihak berkuasa dan mereka bebas melakukan ucapan dan melalak sepuas puasnya dikalangan penyokong demonstrasi tersebut.

Jawapan sebenar terbukti apabila Chegu Bard dengan kelompok anarkis yang beliau kepalai melakukan rempuhan barisan Polis dan cuba pula menakluki pentas utama ketika konsert sedang berjalan. Itu lah tujuan dan objektif sebenar mereka... untuk menunjukkan kepada dunia bahawa mereça ada kuasa untuk menggulingkan pihak berkuasa dan pentadbir kerajaan. Gerakan Gulingkan Kerajaan secara simboliknya memang ternyata menjadi malam tersebut. Puak anarkis telah benar benar menunjukkan belang mereka.

 Chegu Bard 'memang celaka, memang sial dan memang tidak boleh dipercayai' oleh pihak berkuasa dalam sebarang perundingan. Apakah tindakan selanjut nya oleh Polis dan KDN ? Musuh yang nyata telah terpancul didepan mata dan hampir hampir menyanyi diatas pentas. Rakyat Malaysia yang cintakan kedamaian sudah tentunya teramat kecewa dan bosan dengan tiada tindakan tegas untuk menahan onar dari berlaku. Banyak Foreplay tapi tak boleh Play.. dah mati pucuk ke? 

1
 2
 3