Google+ Followers

Tuesday, 12 August 2014

PC Khalid Ibrahim umum kekal jawatan (FULL))

Lokasi : Tkt 22, Bangunan SSAAS, Shah Alam, Selangor

Acara : Sidang media Khalid Ibrahim mengumumkan perkena Sultan Selangor mengenai lanjutan 
jawatan beliau sebagai MB Selangor

Tarikh : 11/8/2014


Khalid Ibrahim kekal sebagai MB Selangor setelah diperkenankan Sultan Selangor. Empat EXCO mewakili PAS akan kekal dalam pentadbiran KHalid. Beliau akan bertemu dengan EXCO-EXCO mewakili DAP & PKR untuk mendapat kepastian pendirian mereka . Yang tidak bersama akan diminta mengosongkan pejabat dan berundur. Dua cara untuk menjatuhkan Khalid seperti yang di terangkan beliau ialah melalui undi tidak percya dalam sidang DUN atau melalui petisyen terus melalui Tuanku Sultan Selangor. 

Khalid Ibrahim mempunyai opsyen untuk menjadi ahli PAS atau UMNO tetapi keutamaan beliau kini ialah memastikan pentadbiran beliau terselamat dari sebarang usaha untuk menjatuhkan nya oleh pihak PKR dan DAP. Selepas itu barulah boleh beliau memikirkan mengenai kerajaan perpaduan dengan UMNO / BN.

Tuanku Sultan dikhabarkan akan berlepas keluar negara pada hari Selasa dan akan kembali ke tanah air selepas dua minggu. Jadi semua pihak mempunyai masa yang cukup untuk mengatur langkah dan serkap masing-masing sebelum memohon perkenan Sultan selepas kepulangan Bgainda kelak.



1
2
3
4
5
6
7
8
9
10



11
12
13
14
15
16
17
18
19
20