Google+ Followers

Tuesday, 17 March 2015

17 AJK PAS Batu bermufarakah dengan kepimpinan Hadi Awang

 Lokasi : Madrasah Tarbiyah Kg Banda Dalam, Jalan Gombak, KL

Acara : Sidang media PAS Batu mengumumkan 17 AJK kawasan Batu meletak jawatan

Tarikh : 16/3/2015


17 daripada 25 AJK PAS Kawasan Batu hari mengumumkan bermufarakah dengan kepimpinan PAS dibawah Presiden Hadi Awang kerana kecewa dengan sikap beliau yang tidak berbaik dengan Pakatan Rakyat. YDP PAS Batu , Cikgu Ishak Surin menyenaraikan sepuluh perkara yang menjadi teras kepada keputusan mereka untuk bermufakarah dengan sekaligus melepaskan jawatan mereka (tidak keluar parti). 

Antaranya termasuk lah budaya pemimpin PAS yang suka melabel ahli yang tak sebulu dengan pelbagai gelaran seperti, babi, jebon, iblis tua, munafik haraki, kafir liberal, komunis dll. Malah Presiden turut melabel ahli sebagai broker dan barua.


PAS Batu juga sangat kecewa dengan sikap Presiden PAS yang hanya membisu dan tidak melakukan apa-apa untuk menjernihkan keadaan berhubung kerjasama dalam Pakatan Rakyat dan juga dalam perbalahan yang berlaku secara terang terangan dalam parti dewasa ini

PAS Batu berharap tindakan mereka akan menjadi katalis kepada ahi-ahli kawasan lain untuk menyuarakan rasa tidak puas hati mereka kepada Presiden parti menjelang pemilihan parti June ini. Sekira nya Presiden masih berdegil enggan bekerjasama dengan Pakatan Rakyat, mereka tiada pilihan lain  selain mengaharapkan Presiden yang sedia ada diganti dengan yang baru yang dapat membina kekuatan baru bersama Pakatan Rakyat. Mereka merasakan kekuatan yang terbentuk menjelang PRU13 dahulu harus dipulihkan kembali.

Walau bagaimana pun PAS Batu masih berpegang kepada perjuangan menegakkan Hudud dan tidak akan berkompromi tetapi akan cuba menyakinkan rakan mereka dalam Pakatan Rakyat. 
1
 2
 3
 4
 5
 6
 7