Sunday 1 March 2015

Tok Him - Petisyen Pengampunan hanya tektik beli masa Anwar.


File Pic...

KENYATAAN MEDIA TOK HIM PRESIDEN PERKASA:

Keluarga Anwar Mohon Pengampunan dgn  DYMM Seri Paduka Yang Di Pertuan Agung (SPYDPA). Anwar sendiri selaku orang bersalah tidak mohon pengampunan. Bagaimana Lembaga Pengampunan untuk pertimbangkan kalau yg tertuduh sendiri tidak memohon?

Mahkamah Persekutuan sudah buat keputusan Anwar bersalah. Maka semua hak Anwar termasuk sebagai MP terlucut secara otamatik. Apakah dgn rayuan yg di buat olih keluarga kpd Lembaga Pengampunan; maka hak Anwar tidak terjejas dari segi undang2 ?. 

Kalau ini tafsir atau SOP Undang2, kenapa Anwar di hantar ke penjara ?. Lembaga Pengampunan bukan sebahagian dari Sistem Kehakiman  Mahkamah Negara. Mengikut tafsir Anwar sudah hilang hak segala galanya secara otamatik dihari Mahkamah Persekutuan menjatuhkan hukuman. 

Malah yg merayu bukan orang bersalah. Bagaimana orang yg tidak dihukum merayu. BUKA N KAH ANEH ? Ini tektik kerenah politik beli masa. Manakala anaknya Nurul MP Lembah Pantai mahu bapa nya minum teh dgn YDPA. Macam mana Anwar nak minum teh kalau tangan nya bergari ?Anwar nak pegang cawan utk minum mcm mana? 

SOP banduan; bila di bawa keluar dari penjara tangan bergari. Maka apakah Anwar layak duduk bersama dgn YDPA dan tangan pula bergari. YDPA adalah RAJA PAYUNG NEGARA. Mana bolih semeja dgn banduan.

Saya berkata hal sebenar dan bukan mahu menghina sesiapa.Tidak ada sesiapa pun bolih mengatasi undang2. Buatlah cara yg betul. Anwar merayu sendiri sbagai orang yg di hukum bersalah olih Mahkamah.Itu hakikat dan realiti nya. Bersabar, insaf dan Allah Maha Pengampun.

Saya juga turut berdoa akan kesejahteraan kawan setahanan saya ini dulu selama 2 tahun. Saya nak beritahu pd Nurul anak Anwar, ada masa nya bapanya bolih minum teh dgn YDPA kemudian hari jika ada rezki. Cuma lakukan perkara yg betul.

Saya pun, yg tidak jadi banduan dan Presiden NGO pun, tidak mudah untuk dapat mengadap, apatah lagi nak minum teh dgn YDPA. Raja yg bersembahyang di singahsana dgn penuh Daulat Payung Negara bukan bolih buat main2. Daulat Tuanku...Tok Him Presiden Perkasa.PS - Kenyataan ini Tok Him taip menggunakan talipon bimbit beliau
 

1 comment:

  1. Di para akhir ayat bersemayam kot bukan bersembahyang.

    ReplyDelete