Tuesday 3 March 2015

Jawatankuasa Kerja Pusat interim MIC akan teruskan usaha pemilihan parti

Lokasi : Ibupejabat MIC, Kuala Lumpur

Acara : Sidang media Timbalan Presiden MIC

Tarikh : 2/3/2015


Ada usaha untuk mengheret Pendaftaran Pertubuhan (ROS) ke mahkamah bagi membatalkan arahan ROS mengenai perlantikan Jawatankuasa Kerja Pusat sementara (Interim CWC). G.Palanivel telah berjanji kepada Perdana Menteri dan Barisan Nasional bahawa mesyuarat Interim CWC akan dilakukan selepas sambutan Tahun Baru Cina. Namun G.Palanivel hari ini gagal untuk hadir di mesyuarat yang telah dipengerusikan oleh Timbalan beliau.


Kemaskini @ 12.30 pm 3/3/2015 - Dikhabarkan G.Palanivel telah sekali lagi memungkiri janji dan mengkhianati Perdana Menteri dengan menyaman Pendaftar Pertubuhan bagi mendapatkan Semakan Kehakiman keatas arahan ROS supaya pemilihan semula diadakan.. Didalam siding media Subramaniam hanya berkias dan tidak explicit dalam membuat pengesahan perkembangan terbaru ini.Interim CWC telah membuat keputusan bahawa mereka akan berusaha menuju kearah pemilihan semula parti sebagaimana yang telah diarahkan oleh ROS Interim CWC terdiri daripada ahli CWC yang telah dilantik pada pemilihan 2009. CWC yang dilantik pada pemilihan 2013 telah terbatal atas laporan dan siasatan ROS keatas 'irregularities' semasa proses pemilihan dilakukan.

1
 2
 3
 4
 5
 6
 7


4 comments:

 1. Sebenaqnya sedg. berlaku KEMPEN-amat-JAHAT puak PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM utk. MENJAHANAMkan MIC; yg. masih dipercayai MAJORITI umat India-Hindu!

  Mereka mahu rakyat India-Hindu menyokong PKRSODOM/DAPBANGKAI - juga disyaki utk. senang MENGKRISTIANkan mereka spt. bangsa Cina! Mcm. bangsa Cina yg. MAJORITI dah tak lagi sokong MCAKEPARAT-LOSER tapi-berlagak-mcm-TUAN dlm. BN!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 2. Apa yg Palanivel takotkan? CWC 2009 pun ramai orang dia. Kenapa pergi gaduh dengan semua orang. Oops kenapa bagi bini gadoh sama semua orang ???

  ReplyDelete
 3. Salam tn. Blog ini dipautkan ke spotthebloggers.blogspot.com .Mohon email kepada spotthebloggers@gmail.com sekiranya tn membantah. TQVM

  ReplyDelete