Google+ Followers

Sunday, 30 August 2015

Betul ke Zahid mendalangi gerakan menyaman Najib ???
Kenyataan Media.

MUSTAHILKAH ZAHID HAMIDI DIBELAKANG AININA ?

1. Ainina ahli Umno Langkawi telah memfailkan saman terhadap PM Najib atas isu sumbangan wang RM2.6 bilion Untuk Umno kedalam akaun peribadi Najib.Tindakan Ainina adalah satu keberanian luar biasa seorang Wanita Melayu keatas seorang yang berkuasa dalam negara.

2. Keberanian ini harus dipuji dan dicontohi.Tapi persoalan yang berlegar dipasaran politik hari ini ialah tak mungkin keberanian ini lahir tanpa jaminan perlindungan politik sesaorang yang juga berkuasa.maka timbul lah cakap cakap politik yang kedengaran sekarang ialah mustahilkah Zahid Hamidi TPM dibelakang Ainina.

3. Rasional kepada pertanyaan itu ada, seperti yang pernah saya katakan sebelum ini Zahid sudah tentu tidak mahu menempah sejarah menjawat jawatan TPM yang paling singkat tempohnya jika usaha undi tidak percaya pada Najib oleh ahli Parlimen ini berjaya menurunkan Najib.Sebab itu dikatakan Zahid terpaksa melakukan apa saja tekanan pada Najib agar berundur secara terhormat.

4.Tetapi Zahid terlupa ada satu lagi halangan beliau ialah kedudukan Tan Sri Muhyidin sebagai timbalan Presiden Umno yang memungkinkan mengambil alih jawatan PM jika Najib turun secara terhormat.Melainkan Zahid kena pasti terlebih dahulu Tan Sri Muhyidin dipecat dari keahlian Umno. Saya percaya Zahid sedang meneroka jalan seterusnya bukan sekadar untuk tidak menjadi TPM yang singkat tetapi melompat selangkah lagi sebagai PM.

5.Jalan berliku terpaksa ditempuhi Zahid.terpaksa lah beliau kena main peranan pembuat satay,cucuk cucuk dan tukang kipas satay untuk bakar satay dan akhir baru dia boleh makan.

UMNO MACAM MACAM ADA.

Dato' Mahfuz Hj Omar
Ahli Parlimen Pokok Sena
29 Ogos 2016/14 Zulkaedah 1436H

--
Sent from my OPPO smartphone