Wednesday 4 July 2012

PKR desak rombakan Cawangan Khas PDRM

Venue : Ibupejabat PKR, Merchant Square, Damansara, Selangor

Event : Sidang Media

Date : 3/7/2012 @ 11.00 am


PKR hari ini mendesak PDRM supaya merombak aktiviti Cawangan Khas supaya lebih fokus kepada pencegahan dan penyelesaian jenayah dan mengurangkan intipan mereka keatas rakyat Malaysia. Mereka berpendapat bahawa PDRM membelanjakan terlalu banyak wang rakyat dalam kerja kerja intipan yang tidak mendatangkan faedah.


Persoalan saya ialah apakah PDRM akan dapat menjalankan tugas pencegahan jenayah dengan berkesan tanpa kekuatan dalam pengumpulan maklumat / risikan. 

Dalam persekitaran politik dewasa ini dimana hampir setiap malam ada saja kegiatan ceramah diseluruh Malaysia oleh pihak pembangkang, sudah tentu kerja kerja 'surveillance' juga akan meningkat dengan setara.


1.
 2.
 3.
 4.
 5.


8 comments:

 1. boooodoh.... bila polis agresif sikit tangkap penjenayah atau tembak mati bila penjenayah bersenjata kau juga yang melenting dan membela mereka, kes kugen dan beberapa kes paria keling mati ditembak polis kau yang memuja meka.... sekarang amik dan jawap sendiri,jangan nak salahkan polis.pasal engkauoranglah penjenayah semua berani skrg

  ReplyDelete
 2. orang bongok macam tulah...bongok..bonngok..bongok..hidup PDRM

  ReplyDelete
 3. Pembangkang takut... wan azizah takut anwar kene londeh lagi ka?... jgn masuk campur la urusan polis, apa mereka nak buat... pembangkang sangat buruk sangka ingat pdrm hari2 ikut diaorang... kah kah kah perasan la wei....

  ReplyDelete
 4. Eh! Eleh! Macamlah suami tu bersih sangat. Siapa yang menyusahkan pasukan polis dengan penganjuran BERSIH 3.0? Bukankah suami kamu Wan Azizah oooi. Siapa yang suruh langgar baracade polis bukankah suami kamu yang beri arahan pada Azmin Ali?

  ReplyDelete
 5. CERMIN MUKA DIRI SENDIRI DULU. SUAMI KAMU TU PATUT BERTAUBAT SEPERTI DISARANKAN OLEH PEGUAMNYA KARPAL SINGH. KARPAL TAHU TERLALU BANYAK BAB SUAMI KAMU TU, TAU TAK WAHAI PRESIDEN PKR YANG PUPPET SEMATA-MATA. HANYA PRESIDEN PADA NAMA SAHAJA. KUASA SUAMI PEGANG. APA PUNYA PRESIDEN?

  ReplyDelete
 6. Komen2 dungu di atas byk di pengaruhi oleh UTUSAN,TV3, papagomo n parpukari.. pemikiran melayu UMNO semakin bodoh dan dungu.. x ade fakta untuk dibahaskan.. apa yg depa tau.. maki n mencarut.. BODOHnya UMNO.

  ReplyDelete
 7. ni apa bodoh 3 orang masuk dalam pic ni bro. bikin buang masa la bro...
  baik ambik gambar awek yg cakap berfaedah dari ambik gambar 3 eko ni...

  ReplyDelete
 8. Satu desakan yang TERBODOH dari PKR terutama Presiden Proxy. Lepas ni dia akan desak bubarkan Askar Melayu DiRaja. Kau orang tau tak Cawangan Khas PDRM tu ditubuhkan sejak 1950 lagi???? untuk keamanan negara, keselamatan rakyat tak kira Melayu, Cina dan India!!!Dari ancaman anasir-anasia JAHAT!!Cawangan ini bukan ditubuhkan pada 1998 untuk monitor kau orang. Kalau kau orang buat jahat, tak perlu Caw. Khas PDRM, rakyat pun boleh lapur/repot. Takut pada bayang2 sendiri bila buat salah.

  ReplyDelete