Wednesday 2 July 2014

Zon bebas gelandangan & pengemis di KL

Lokasi : Masjid Sultan Mizan, P3, Putrajaya

Acara : Program Nur Ramadan anjuran Kementerian Wilayah Persekutuan

Tarikh : 1/7/2014


Tindakan proaktif yang akan dilakukan DBKL bagi memperbaiki tahap kebersihan dan kesihatan sekitar Kuala Lumpur :-

1. mengujudkan zon bebas gelandangan dan pengemis dalam kawasan bergaris pusat 2 km dari Lot 10, Bukit Bintang

2. NGO yang terlibat dalam kerja amal menghantar makanan tidak dibenarkan beroperasi dalam zon larangan dan hanya dibenarkan melakukan pengedaran makanan dalam kawasan yang akan dikenalpasti kelak. 

3. DBKL telah mengenal pasti bahawa kebanyakan pengemis dan peminta sedekah disekitar kawasan kommersial Kuala Lumpur terdiri dari warga asing. DBKL akan menyaman pemberi sedekah kepada pengemis (anggaran sekitar RM150) disamping memindahkan atau menahan pengemis-pengemis tersebut mengikut kes.

4. Penyakit yang boleh menyebabkan kematian yang berpunca dari kencing tikus boleh menular dalam persekitaran yang kotor.1
 2
 3
 4
 5
 6
7
 8


1 comment:

 1. Sila kongsi dan majukan kepada semua rakan-rakan

  Kami ingin memaklumkan kepada semua tentang YIP KUM FOOK, presiden KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong, YIP KUM FOOK tidak pernah memalukan orang ramai tentang beliau selalu berbohong, menipu, menghina ajaran Buddha, dll.

  Baru-baru ini ramai yang memperkatakan tentang perwatakannya, sebelum ini dia seorang pemandu lori yang menghantar perabot ke mana-mana, kemudian dia belajar kursus undang-undang di beberapa universiti tetapi kita tidak tahu dia belajar kursus atau tidak kerana dia tidak tahu undang-undang, dia menipu orang. dimana - mana. dan bagaimana peguam boleh menipu orang tanpa rasa takut pada undang-undang

  Harap semua orang harus mengambil berat tentang nama ini YIP KUM FOOK (PEGUAM ATAU MCA GOMBAK PENGERUSI DAN PRESIDEN KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI), juga perlu dikongsi dan dimajukan kepada semua. Jika tersilap langkah, anda akan kehilangan segala-galanya, lelaki atau YIP KUM FOOK ini sangat bahaya dan anaknya (YIP JIUN HANN) juga yang paling bahaya.

  Oleh KOK MENG, KEPONG

  ReplyDelete