Thursday 10 July 2014

Gelandangan akan dapat kemudahan asas untuk kekal di KL ??

Lokasi : Belakang pasaraya Mydin, Pudu, Kuala Lumpur

Acara : Perdana Menteri melakukan tinjauan keatas gelandangan sekitar kawasan Kotaraya / Mydin

Tarikh : 9/7/2014


Apa yang sebenarnya hendak dilakukan ? Hendak menjadikan Kuala Lumpur (Zon 2 Km) sebagai Zon Sifar Gelandangan & Pengemis atau membiarkan kewujudan mereka dengan memperbaiki keadaan kehidupan mereka sebagai dengan kekal status sebagai gelandangan??
Saya masih lagi musykil setakat ini setelah pelbagai kenyataan dibuat membuatkan saya tercelaru dengan tindakan sebenar yang akan diambil. Ini kenyataan dari Perdana Menteri. 
2 comments:

 1. Usaha yang bagus untuk gelandangan.

  ReplyDelete
 2. Sila kongsi dan majukan kepada semua rakan-rakan

  Kami ingin memaklumkan kepada semua tentang YIP KUM FOOK, presiden KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong, YIP KUM FOOK tidak pernah memalukan orang ramai tentang beliau selalu berbohong, menipu, menghina ajaran Buddha, dll.

  Baru-baru ini ramai yang memperkatakan tentang perwatakannya, sebelum ini dia seorang pemandu lori yang menghantar perabot ke mana-mana, kemudian dia belajar kursus undang-undang di beberapa universiti tetapi kita tidak tahu dia belajar kursus atau tidak kerana dia tidak tahu undang-undang, dia menipu orang. dimana - mana. dan bagaimana peguam boleh menipu orang tanpa rasa takut pada undang-undang

  Harap semua orang harus mengambil berat tentang nama ini YIP KUM FOOK (PEGUAM ATAU MCA GOMBAK PENGERUSI DAN PRESIDEN KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI), juga perlu dikongsi dan dimajukan kepada semua. Jika tersilap langkah, anda akan kehilangan segala-galanya, lelaki atau YIP KUM FOOK ini sangat bahaya dan anaknya (YIP JIUN HANN) juga yang paling bahaya.

  Oleh KOK MENG, KEPONG

  ReplyDelete