Saturday 2 May 2015

PRK P.44 - Cawangan UMNO Guar Jering Jaya dibubarkan

Lokasi :  Pus media Yayasan Aman, Penanti

Acara : Sidang media pembubaran UMNO Cawangan Guar Jering Jaya

Tarikh : 1/5/2015
Berikut adalah respon dari salah seorang pembaca entry FB

Saiful Razhar · Friends with Max Najimy and 47 othersCawangan ini adalah cawangan bermusim, waktu pilihanraya sahaja muncul dan tak pernah membantu masyarakat sekeliling. Ketuanya Saudara Asri, sewaktu dalam cawangan Guar Jering beliau berhasrat utk bertanding ketia pemuda Guar Jering tetapi kalah kepada calon kita saudara suhaimi. 
Oleh kerana kalah beliau menubuhkan cawangan baru iaitu Guar Jering Jaya.
Sewaktu itu cawangan ini ada 60 org ahli yg 90% merupakan org luar dari Kepala Batas dan Tasek Gelugor.
Pengundi yg berdaftar sebagai pemilih hanya 9 org sahaja.
Cawangan ini sering bermasaalah untuk mengadakan mesyuarat agung kerana tidak cukup korum dan di jadikan sebagai pemerhati semasa persidangan tahunan umno pada 19 oktober 2013.
Oleh kerana kecewa, beliau telah memohon kepada umno pusat untuk membubarkan cawangan tersebut pada bulan November 2014.
Oleh kerana kalah beliau menubuhkan cawangan baru iaitu Guar Jering Jaya.Sewaktu itu cawangan ini ada 60 org ahli yg 90% merupakan org luar dari Kepala Batas dan Tasek Gelugor.Pengundi yg berdaftar sebagai pemilih hanya 9 org sahaja.Cawangan ini sering bermasaalah untuk mengadakan mesyuarat agung kerana tidak cukup korum dan di jadikan sebagai pemerhati semasa persidangan tahunan umno pada 19 oktober 2013.Oleh kerana kecewa, beliau telah memohon kepada umno pusat untuk membubarkan cawangan tersebut pada bulan November 2014.

1
 2
 3
 4
 5
 6 
7
Ketua UMNO Cawangan Guar Jering Jaya, Asri Ahmad menunjukkan senarai keahlian cawangan beliau.
 8No comments:

Post a Comment