Saturday 24 July 2021

Mahkamah Rayuan memihak kepada Nur Damia mendapat gantirugi RM2.3 juta dari kerajaan Malaysia

 Acara : Sidang media isu tuntutan ganti rugi untuk Nur Damia yang telah mendapat keputusan oleh Mahkamah Rayuan

Lokasi : Pejabat Korporat Mr Kipidap, Pusat Perniagaan Danau, Bandar Tun Razak, Cheras, KL

Tarikh : 23/7/2021


Video 1
Bapa kepada Nur Damia Lutfiah, Veteran ATM Fazli Subuh memaklumkan keputusan Mahkamah Rayuan yang memihak kepada anak beliau dalam tuntutan gantirugi dari KKM dan kerajaan Malaysia. Ini ada lah akibat daripada kecuaian pihak hospital kerajaan yang menyebabkan kecederaan kekal semasa menyambut kelahiran beliau 12 tahun yang lalu. Oleh itu Mahkamah Rayuan mengekalkan keputusan asal oleh Mahkamah Tinggi KL unruk menganugerahkan ganti rugi berjumlah RM2.3 juta yang perlu dijelaskan oleh KKM & Kerajaan Malaysia dalam tempoh sebulan.
 

Video 2
Ayah Rani @ Mr Kipidap berbesar hati dapat bantu menyelesaikan masalah dua Veteran ATM dalam tempoh 6 bulan pertama 2021. Selain anak Vetaran Fazli Subuh, Ayah Rani dan rakan-rakan NGO dapat juga membantu untuk mendapatkan rumah kediaman untuk bekas Prebet Suria Mohamad Hassan yang telah tinggal dibawah jejantas Loke Yew selama lebih 2 tahun.
  

Video 3
Sejak kebelakangan  ini Ayah Rani sudah menjalinkan kerjasama dengan MK Group untuk menjalankan aktiviti-aktiviti kebajikan dan kemasyarakatan. Sebuah pejabat dan kenderaan rasmi juga disediakan untuk kegunaa sepenuhnya oleh Ayah Rani.


Video 4
Pentingkan kebajikan rakyat Malaysia yang ramai terjejas akibat PKP. Apa perlu ke Gaza ?


Video 5
Nasihat berapi Ayah Rani kepada ahli-ahli politik yang kerap kali menjalankan kegiatan amal dan kebajikan untuk kepentingan politik mereka. Rakyat senantiasa memerhati gelagat mereka dan akan humban mereka bila semasa pilihanraya kelak.
**************************************************************************************
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11


1 comment: