Tuesday 6 July 2021

Tok Him yakin Zahid akan bawa UMNO keluar dari PN kerana sudah ada mandat PAU2020 dan tidak mampu lagi flip-flop


KENYATAAN MEDIA PRESIDEN PUTRA

Dato Dr Ibrahim Ali

6hb.7.2021.


TARIKH KERAMAT 7.7.2021


1. Esok bertarikh 7.7.2021, iaitu tempoh tarikh 14 hari yang di muktamadkan oleh Presiden UMNO dengan sokongan majoriti MKT UMNO untuk mengumunkan keluar daripada Kerajaan PN.


2. Berbagai spekulasi kita baca dalam media sosial dan ulasan serta berbagai propaganda politik oleh pihak-pihak yang berkepentingan, serta berita hangat pertemuan-pertemuan pemimpin UMNO dan MP-Mp UMNO, siang dan malam di musim PKP, namun saya percaya esok 7.7.2021, Presiden UMNO akan umum keluar dari PN. Ini ramalan dan logik akal fikiran politik saya yang cetek.


3. Kenapa saya berpendapat demikian. Sebab nya nahkoda kapal tidak mampu lagi dengan kapal nya yang terus di lambong ombak dan dikatakan flip-flop. Presiden UMNO sudah ada watikah untuk keluar dari PN dari mandat PAU 2020 dan keputusan majoriti MKT UMNO.


4. Rakyat pun sudah naik jemu riuh rendah politik UMNO yang tak sudah sudah.


5. Kerajaan PN pun dalam keadaan kapal yang pecah. Walaupun bermacam-macam pengumuman dengan berbagai-bagai dasar yang di umum, namun perlaksanaan nya dan hasil nya menjadi ejekan rakyat. Bendera putih, bendera hitam dan ramai yang bunuh diri menyebabkan umum berpendapat kerajaan gagal. Termasuk bendera hijau yang usung janda, bercerai atas talian dan kahwin pun atas talian dengan Imam Thailand kerana Imam Malaysia tidak ada tauliah yang belum terjamin masuk syurga.

Malaysia sudah jadi negara komidi. Semua ini mesti di hentikan segera.


6. PRU 15 tidak mungkin dapat di adakan dengan segera akibat Covid19. Jika Kerajaan PN runtuh, terpulanglah kepada kebijaksanaan DYMM Tuanku YDPA untuk melantik PM ke-9 untuk memimpin negara.


7. Sama sama kita berdoa semoga DYMM Tuanku Agung dan DYMM Raja-Raja Melayu bersemayam di Singahsana dengan penuh Daulat dan Berkat Petunjuk Allah, membawa Negara keluar dari kemelut politik, melawan Covid19 dengan berkesan dan memulih ekonomi dan kehidupan rakyat yg sedang menderita.


DAULAT TUANKU


PUTRA PERKASA NEGARA


Terima Kaseh.


Dato Paduka Dr Ibrahim Ali 

Presiden Putra.

6.7.2021.


No comments:

Post a Comment