Thursday 29 July 2021

PM, AG, ANGGOTA KABINET SEGERA LETAK JAWATAN !SEGERA

KENYATAAN MEDIA PRESIDEN PARTI PUTRA

Dato Paduka Dr Ibrahim Ali


PM,AG, ANGGOTA KABINET SEGERA LETAK JAWATAN


1. ASTAGHFIRULLAH  tergamak YAB PM bersama Menteri Undang-undang  menghina YDPA apabila mengumunkan Darurat telah di tamatkan pada 21hb July 2021. Hari ini DYMM YDPA secara terbuka melahirkan rasa dukacita. Amat memalukan rakyat dan negara kerana DYMM YDPA belum memberi perkenaan serta Titah Baginda mesti di bahas pembatalan di Dewan Rakyat. Hari ini DUNIA ketawakan MALAYSIA NEGARAKU. Bolih isytihar 29hb July 2021 HARI RAKYAT DAN NEGARA MALAYSIA MALU.


2. PERISTIWA HITAM INI BELUM PERNAH BERLAKU DALAM SEJARAH PARLIMEN MALAYSIA SEJAK MERDEKA APABILA KERAJAAN MEMPERLECEHKAN KETUA DAN PAYONG NEGARA SERTA ENGKAR KEPADA KELUHURAN UNDANG-UNDANG.


3. TIDAK ADA KATA untuk berkata kata lagi bagi kita Rakyat Malaysia yang TAAT SETIA KEPADA DYMM YDPA DAN RAJA-RAJA MELAYU SERTA MENJUNJUNG PRINSIP DEMOKRASI BERPALIMEN DAN RAJA PERLEMBAGAAN.


4. MAKA PM KE-8 INI WAJIB LETAK JAWATAN SEGERA. PERLETAKAN JAWATAN SEGERA WAJIB SEBELUM RAKYAT BANGKIT DENGAN KATA DUA. Perletakan Jawatan sebagai PM bermakna semua anggota Kabinet terbubar kerana turut bertanggungjawab.

PUTRA bersuara dengan jelas dan tegas kerana menjunjung Keluhuran Undang-undang dan Perlembagaan Negara dan *bukan kerana POLITIK* demi menjunjung MARUAH RAJA DI SINGGAHSANA. RUKUN NEGARA MENJADI PRINSIP AMALAN RAKYAT MALAYSIA.


5. AG turut bertanggungjawab dan sebagai pengamal undang-undang yang arif dengan Perlembagaan Negara wajib juga menentukan sikap peranan nya dengan betul atau mengundur diri secara terhormat.


6. PUTRA berdoa dan berharap DYMM YDPA bersama MRRM akan bertindak sewajarnya dalam mengembalikan institusi dan pemerintahan negara yg beradab, effisen, bersih dan berintegriti.

PUTRA yakin dan merafak sembah akan kebijaksanaan DYMM YDPA yg bertahta di Singahsana dengan penuh DAULAT DAN KESETIAN RAKYAT YG TIDAK BERBELAH BAGI


7. INSYA ALLAH masih ada Hari Esok Untuk Rakyat dan Negara jika semua kerja di buat dengan ikhlas, telus dan berintegriti.W alau macam mana hebat ancaman Covid19 dan Ekonomi Rakyat dan Negara Merundum serta berbagai masaalah yang kronik berlaku sekarang akan dapat penyelesaian dengan berkat pertolongan Allah swt. Hanya perbuatan dan doa dengan hati yang bersih sahaja di makbulkan Allah.Insya allah.
*DAULAT TUANKU*


Dato Paduka Dr Ibrahim Ali

Presiden Putra

29.7.2021.

No comments:

Post a Comment