Wednesday 11 February 2015

Kak Wan akan gerakkan VIGIL di Penjara Sg Buluh

Lokasi : Pusat Media, Ibupejabat Keadilan, Merchant Square, Selangor

Acara : Sidang media pimpinan Keadilan

Tarikh : 10/2/2015


Inisiatif yang akan diambil oleh Keadilan

1. memfailkan usul Parlimen untuk mengkritik 5 hakim mengadili rayuan akhir

2. mengalakkan orang ramai bersolidariti dan melakukan VIGIL di Penjara Sg Buluh mulai 11/2/2015

3. setiap cabang Keadilan seluruh negara akan melakukan solat hajat pada hari Khamis malam Jumaat ini.

"WE WILL NEVER SURRENDER"

Calon PRK untuk Permatang Pauh belum ditentukan dan perbincangan untuk mengganti Anwar sebagai Ketua Pembangkang di Parlimen akan dibawa ke peringkat pimpinan Pakatan Rakyat.
Peguam Anwar akan berbincang dengan beliau mengenai rayuan untuk mendapat kan Pengampunan dari Yang DiPertuan Agong.

1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8

10 comments:

 1. Anwar di Sg Buloh menghadiri kursus kesedaran. Harap Abang Non bertaubat. Abg Non bukan sahaja melihat tetapi sanggup jual agama kesucian Islam untuk sokongan politik

  ReplyDelete
 2. Alahai siannye kak jijah tinggal sorangsorang terkapai kapai tanpa bantal peluk. La ni nak buat soladiriti pulak , buat lah kak jijah ooi asalakan dapat memuaskan hati dan menghiburkan hati lara gundah gulana. Cuma ingat lah satu perkara : Allah tidakl lah sezalim manusia , manusia merancang Allah menentukankan. Anuar mungkin melakukan kesilapan seperti dalam pertuduhan dan sekarang dikenakan hukuman dunia, terima lah redholah dengan pentunjuk serta kuasa Allah.

  JUga kita perlu ingat sebagai hamba yang lemah < mana mana manusia tetap tidak akan mengaku bersalah apabila melakukan kesalahan walaupun kecil tetapi Allah maha Mengetahui jika kita percaya kepada nya , Jangan lah hanya percaya tetapi masih tidak dapaty menerima ketetapan qada dan Qadar.
  Anuar telah sampai ke penghujung... jika dikatankan zaman Tun beliau dipenjarakan maka dalam politik tidak pernaha dalam sejarah mana-m,ana negara menggunakan isu yang sama untuk kali kedua. jadi kebenaran nya telah terbukti Anuar memang melakukan perkara terkeji dan relakan dirinya dihukum.

  ReplyDelete
 3. Ini lah jenis bini nak suruh suami masuk neraka,apa laki buat dia yg tukang support,tukang backing,tukang putar- mana laki tak bermaharaja lela.Elok dulu kalau dia ni pinang je jantan tiga empat org utk di jadikan madu.pi lah menikah di US macam Elton.Kenal benar dgn hati budi nenek kipas ni ,aku lebih meluat pada dia ni dari si Ketum,itu cakap benor je.

  ReplyDelete
 4. Ibarat kata Shuib Sepahtu..di sana byk laki2..auwww..

  ReplyDelete
 5. Sayang benar kak Jijaz ni dgn suaminya ya. Agak2 lah kalau kita ni dah disahkan oleh mahkamah sebagai peliwat sampai 2 kali , camnelah istri kita ya. Nak ke dia lg dgn kita.... ? Aduhaaaaaiiiiiii Kak Jijah oiiiii

  ReplyDelete
 6. Sayang benar kak Jijaz ni dgn suaminya ya. Agak2 lah kalau kita ni dah disahkan oleh mahkamah sebagai peliwat sampai 2 kali , camnelah istri kita ya. Nak ke dia lg dgn kita.... ? Aduhaaaaaiiiiiii Kak Jijah oiiiii

  ReplyDelete
 7. Hukum Penglibatan Orang Islam Dalam Aktiviti Candlelight Vigil

  Keputusan

  Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-88 yang bersidang pada 2 Oktober 2009 telah membincangkan Hukum Penglibatan Orang Islam Dalam Aktiviti Candlelight Vigil. Muzakarah telah memutuskan bahawa:

  Islam melarang umatnya daripada terlibat dalam apa jua amalan yang bersifat ritual atau upacara agama bukan Islam.
  Umat Islam dilarang menyertai aktiviti Candlelight Vigil kerana ia mengandungi unsur-unsur tasyabbuh dengan agama bukan Islam yang akan menjejaskan akidah umat Islam.  Keterangan/Hujah:

  Di dalam Islam, cahaya atau api yang dihasilkan oleh lilin dan selainnya tidak memberi apa-apa pengertian berkaitan aqidah dan kepercayaan. Cahaya atau api hanya merupakan satu alat yang dikurniakan oleh Allah SWT bagi memudahkan urusan kehidupan manusia. Bagaimanapun, api atau cahaya menjadi satu perkara yang amat signifikan bagi agama-agama bukan Islam terutamanya bagi agama majoriti di negara ini iaitu Kristian, Hindu dan Buddha. Amalan Candlelight Vigil khasnya atau kuasa cahaya atau api amnya mempunyai perkaitan langsung dengan ketiga-tiga agama tersebut.

  Upacara berhimpun di suatu tempat dengan membakar lilin sebagai tanda protes adalah menyerupai amalan agama orang bukan Islam. Hukum Islam jelas melarang umatnya meniru atau menyerupai budaya dan cara hidup orang bukan Islam. Ini berdasarkan sebuah hadith Rasulullah S.A.W. dalam Mausu’ah al-Sunnah, al-Kutub al-Sittah Sahih Muslim: Kitab Al-Aqdiyyah, Hadis ke-18, m.s. 1343 yang bermaksud:
  “Sesungguhnya Rasulullah S.A.W. telah bersabda: Barangsiapa yang mengamalkan perkara yang bukan dari pada amalan kami maka ia adalah tertolak”. (Riwayat Muslim)


  Rasulullah S.A.W turut melarang umatnya daripada melakukan sesuatu perkara yang bukan datangnya dari urusan agama, sepertimana disebutkan di dalam Mausu’ah al-Sunnah, al-Kutub al-Sittah Sahih Muslim: Kitab Al-Aqdiyyah, Hadis ke-17, m.s. 1343 yang bermaksud:
  “Telah diberitakan kepada kami oleh Abu Ja’far Muhammad bin al-Subhi dan Abdullah bin Aun al-Hilali kesemua daripada Ibrahim bin Sa’ad telah berkata Ibn al-Subhi, diceritakan kepada Ibrahim bin Sa’ad bin Ibrahim bin Abd al-Rahman bin Auf, diberitakan kepada kami oleh ayahku daripada al-Qasim bin Muhammad daripda Aisyah berkata; Rasulullah S.A.W telah bersabda “Sesiapa yang mengada-adakan (mereka-reka) perkara yang baru dalam urusan kami dan perkara tersebut bukan tergolong di dalamnya maka ia adalah tertolak”. (Riwayat Muslim)

  ReplyDelete
 8. Jijah, you're such an annoying woman. 8 hakim yang arif bijaksana yakin yang your husband memang confirm seorang kaki liwat based on all the evidences presented in court.You are still in a denial mode. Terbuktilah you memang seorang isteri yang sangat bodoh dan hipokrit dan layak dijodohkan dengan seorang suami yang kaki liwat dan kaki menipu.

  ReplyDelete
 9. kes liwat 1.0

  Mahkamah tinggi, seorang hakim setuju anwar PELIWAT
  Mahkamah rayuan, tiga hakim setuju anwar PELIWAT, tetapi dua daripadanya melepaskan anwar kerana kesalahan teknikal. Mangsa tak ingat tarikh spesifik.

  Kes liwat 2.0

  Tiga hakim mahkamah rayuan bersetuju anwar tu PELIWAT
  Lima hakim makamah agung bersetuju anwat memang seorang PELIWAT.

  Kes gugurkan kenyataan melibatkan aktiviti liwat dari mahkamah rayuan dalam kes liwat 1.0
  Lima hakim setuju sebulat suara, tiada kesalahan dalam kenyataan tersebut, sekaligus mengiktiraf anwar memang PELIWAT TEGAR.

  Cuba kira berapa orang hakim yang SETUJU anwar tu PELIWAT dari kes terdahulu sampai kes Saiful ni.

  Baca dengan mata dan tafsir dengan akal fikiran, BUKAN baca dengan pungkoq dan fikir guna kepala lutut....!!!!!!!!

  ReplyDelete