Friday 13 February 2015

Anak-anak Anwar lancar gerakan 'March2Freedom'

Lokasi : Kediaman Anwar Ibrahim, Bukit Segambut, Kuala Lumpur

Acara : Sidang media umum pelancaran "March2Freedom"

Tarikh : 11/2/2015UNTUK SEBARAN SEGERA
KENYATAAN MEDIA NURUL NUHA ANWAR 11 FEBRUARI 2015


Segala puji bagi Allah yang Maha Kuasa.
Bagi pihak keluarga kami, saya dengan penuh rasa rendah diri ingin menyampaikan rasa terharu dan bersyukur ke hadrat Illahi dengan sokongan dan semangat solidariti daripada rakan-rakan serta para penyokong di dalam dan dari luar negara.

Semalam merupakan sebuah hari yang penuh dengan ujian. Harapan kami untuk tertegaknya keadilan musnah sama sekali. Setelah 17 tahun bergelumang dengan tekanan, fitnah, gangguan-gangguan dan penganiayaan berakhir dengan sebuah lagi hukuman penjara.

Serangan demi serangan dilakukan untuk menamatkan karier politik ayahanda yang kami cintai. Penganiayaan jahat seperti ini ke atas ayahanda kami tidak pernah berlaku dalam sejarah negara kita ini.

Dalam tempoh 17 tahun yang lepas, Ayahanda kami, Dato’ Seri Anwar Ibrahim telah menunjukkan kesungguhan serta erti keberanian, perjuangan, sifat belas kasihan dan yang paling utama, erti kasih sayang. Dialah contoh yang terbaik seorang yang berjuang menongkah arus melawan kezaliman.
Nilai-nilai ini akan kekal bersama kami sehingga ke akhir hayat. Sebagai anak-anak, kami perlu mengambil alih, dan meneruskan perjuangan, harapan serta cita-cita ayahanda kami.

Tujuh belas tahun yang lepas merupakan sebuah tempoh yang lama. Kita tidak tahu berapa lama lagikah perjuangan ini akan berterusan, tetapi kami akan bersama-sama dengan ayahanda kami sehingga nyawa berada di hujung badan. Kami berharap sokongan daripada rakyat Malaysia akan terus berkembang dalam perjuangan menuntut sebuah Malaysia yang adil bagi rakyat.
Saya ingin mengakhirkan kenyataan ini dengan petikan daripada kenyataan bapa saya;
“Perjalanan ke penjara ini, saya anggap sebagai pengorbanan untuk rakyat Malaysia. Saya telah berjuang seumur hidup untuk rakyat - dan untuk rakyatlah saya sanggup untuk dipenjara atau akibat-akibat lain.
Perjuangan ini akan diteruskan, dimana jua saya dihantar dan apa jua yang dilakukan kepada saya.”

“March to Freedom” adalah kesinambungan perjuangan ini. Perjuangan untuk membebaskan ayahanda kami, dan memberi suara kepada rakyat yang menghadapi kezaliman di Malaysia.

Marilah bersama kami dalam perjuangan ini - sama-sama kita hentikan kezaliman.

1
  2
  3
 4
 5
 6
 7
  8
 9  Anak anak Anwar dari kiri - Ihsan (#3), Nurul Hana (#6), Nurul Iman (#5), Nurul Nuha (#2), Nurul Izzah (#1) dan Nurul Ilham (#4)
 10


25 comments:

 1. Cukup cukup sudahlah dengan kronism yang keluarga mu dan keluarga DAP buat. Apakah rakyat akan memberikan simpati pada Ibu mu dan Izzah untuk meneruskan kronisma pada pilihanraya akan datang? Aku hanya mampu mendoakan agar kamu tidak di jubori oleh bapa kamu yang akan bernisankan dalam sejarah sebagai, Nuar Al Jubori ibni Al Peliwatin @Chinadoll missing OMEGA watch to date.13 Feb 2015. Go get a life.

  ReplyDelete
 2. Pesal minah jinggo ini suka sangat mempromosikan sesuatu yg terkait dengan kunyit??

  "Segala puji bagi Allah yang Maha Kuasa.
  Bagi pihak keluarga kami, saya dengan penuh rasa rendah diri ingin menyampaikan rasa terharu dan bersyukur ke hadrat Illahi dengan sokongan dan semangat solidariti daripada rakan-rakan serta para penyokong di dalam dan dari luar negara."
  (Baguslah kalau kau dah tahu bahawa Allah Maha Kuasa. Hakikatnya Allah Maha Berkuasa untuk mendorong para hakim membuat keputusan supaya menyumbatkan peliwat ke dalam penjara walaupun dibantah oleh peliwat sekeluarga sehingga ke anak cucu serta sekelian mereka yang buta hati dengan dibantu oleh 15 peguam handalan seantero malaysia. Maka adalah baiknya kalau kau dah tahu bahawa Allah Berkuasa suapaya ko minta pada Allah untuk menyelamatkan ayah engkau bukan minta pada amerika dan PBB yang menjadi barua yahudi ! Dan kau bagitahulah ayah ko si peliwat tua itu supaya segera bertaubat dan jangan sekali kali peliwat itu mahu menjadikan Allah sebagai saksi, kerana Allah itu bukan bertaraf saksi bahkan Dia adalah Hakimul Hakimin, juga Penguasa Hari Pembalasan. Yang jadi saksinya bukan lagi lidah atau mulut tetapi tangan dan kaki dan mungkin alee utoh bengoknya itu !! (terpaksa berkasar dan telus dalam berbahasa kerana jenis ko ini tak reti bahasa, sekeluarga mahu memperbodohkan rakyat Malaysia.
  Apa maknanya bila ko menyebut para penyokong? Kalau rakan rakan itu aku tahulah maknanya kawan kawan ko, ko mana ada penyokong? ko bukan ahli politik atau punya jawatan atau pertubuhan yang ada penyokong, atau yang dalam dan luar negera ini ko nak maksudkan kepada mereka yang menjadi penyokong fahaman liberal serta golongan LBGT yang menjadi kecenderongan sheikh Al Juburit???) Besok aku ulus perengan lain pula, sementara itu ada baiknya ko cari adik angkat kepada bapak ko yang bernama Sukma Dermawan Susistaat Madja, suruh dia nafikan kenyataan videonya di you tube tentang perilaku abang angkatnya yang bernama Sheikh Ketum Anu War AL Juburi

  “Perjalanan ke penjara ini, saya anggap sebagai pengorbanan untuk rakyat Malaysia. Saya telah berjuang seumur hidup untuk rakyat - dan untuk rakyatlah saya sanggup untuk dipenjara atau akibat-akibat lain.
  Perjuangan ini akan diteruskan, dimana jua saya dihantar dan apa jua yang dilakukan kepada saya.”
  kah kah kah, ko kena penjara kerana ko toron stor kunyit Saiful, ko nak kata pasal perjuangan untuk rakyat?? apa punya lawak lah...menipu secara bontang .. atas darat !!!

  ReplyDelete
 3. Dah letih dengan keluarga ini......cukup-cukuplah....sudah-sudahlah......

  ReplyDelete
 4. bapak borek, anak rintik....

  ReplyDelete
 5. Pergilah buat umrah....berdoa depan kaabah.....buat solat istikharah.......Mintak Allah tunjukkan kebenaran.
  Bukannya ikut cara barat......

  ReplyDelete
  Replies
  1. BERANI KE MEREKA MENGHADAPI KEBENARAN SEBENARNYA...

   Delete
 6. Jgnlah buang masa....wahai anak anak Anwar
  Bertaubatlah.......
  Kau tengok pada kakak kau, ..apa dah jadi dgn dia????
  Tumpukan kepada keluarga, banyak bersabar, banyak Allah dah bagi amaran....
  Jangan nanti satu keturunan Anwar , akan dilaknat Allah....

  ReplyDelete
 7. 1. anwar menzalimi dirinya sendiri

  2. anwar has no moral conscience

  3. anwar is in the game of hypocrisy

  4. obama's administration is a case of zalim....proof guantanamao prison....those in prisons not given trial. anwar was given trial with so many delays....did not take to the stand, refused to give dna, tak nak sumpah mubahalah

  Apa lagi??????

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul ..saya setuju dengan apa yang saudara katakan. malaysia tidak menzalimi rakyat mana pun begitu jugak dengan badan kehakiman. Elok bertaubatlah satu keluarga. Penuh dengan sandiwara dan penipuan sahaja. Cukuplah rakyat dah terlalu letih angkara kemungkaran yang dibuatnya.

   Delete
 8. Terimalah hakikat yg PapaKu Hebat adalah peliwat jijik lagi terkutok. Terimalah hakikat yg Papa mu peliwat yg berkecimpung dalam aktiviti songsang lagi terkutok. Janganlah salahkan sesiapa. Nak salahkan salahkan Kote Papa mu yg ketagih rabax lobang najis, lobang taik, dan lobang jubor adik2 terangkat, setiausaha2 peribody, tukang2 drebar, tukang2 jahit, boypren2, pelacur2 dalam dan luar negara. Salahkan ibu, Si nyonya Kipas yg selama ini tahu menahu akan nafsu songsang papamu tetapi buat2 bodoh dan bodoh buat2 hanya kerana diberikan kemewahan hidup. dan sanggup menipu rakyat konon Papa Gay kamu adalah anu kera tuhan, sedangkan yg sebanar adalah keparat, bnagsat peliwat. Terimalah hakikat Papaku Hebat peliwat jijik lagi terkutok dan harus dhukom meringkok dalam penjara sampe mampos. Ityu yg terbaik daripada meliwat dan melakukan perbuatan jijik lagi terkutok terus terusan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ������������������������������������������������������������������������

   Delete
 9. Jam omega dimana...

  ReplyDelete
 10. Sukar untuk memberi sempati apa lagi nsk menyokong prrjuangan ayah kamu Brother Anwar Bin Ibrahim...ini bukan kerna nama dia anwar...bangsa melayu...dan macam2 lagi...bapa kamu mempromosi libralisme...lgbt...dan plurslisme yg paling bahaya untuk akidah dan iman...tiada ruang untuk bersempati...tiada tempat untuk pluralisme di mesia

  ReplyDelete
 11. dah lah.. sedekkah lah al fatihah kat Tn Guru pulak...buat yaasin ke..tahlil ka.. asik2 nak bebaskan pak hangpa saja!

  ReplyDelete
 12. Tetap dgn pendirian. Sokong perjuangn En. Anwar Ibrahim.

  ReplyDelete
  Replies
  1. elok la tu......mintak anwar tu jawab, mcm mana air mani nya boleh ada dlm stor kunyit si saipol tu.....boleh...???

   Delete
  2. hantu raya yang letakkan. Nasib baik raja bomoh dah sepak terajang hantu raya tu guna kayu golf...

   Delete
 13. Paling penting mereka kena pergi jumpa Saiful dulu minta maaf atas kesalahan bapa mereka,begitu juga dgn mangsa terdahulu.Lepas tu kalau mereka nak terus dgn rancangan mereka'marc2freedom' teruskan lah paling tinggi mereka boleh terus menipu pentaksub Anwar.Pentaksub Anwar pun bukan ada kerja lain,kerjaya mereka membantu Anwar dan keluarga utk meraih kusa,dan harta benda.Kalau Anwar di luar penjara ,mereka berfungsi utk mempertahankan Anwar kalau anwar terbontot sesiap.

  ReplyDelete
 14. Kehidupan keluarga Anwar mengikut lifestyle of the rich and famous. Macam mana nak kesian kat mereka. Anwar dibenci bukan sahaja kerana terbukti dia kaki liwat dan kaki tipu tetapi juga kerana dia pro-Zionist, pro-murtad, pro-pluralisma agama, pro-LGBT dan pro-Kristien. Rakyat yang menentang dia bukan kerana nak menzalimi dia tetapi kerana dialah yang sebenarnya yang zalim yang telah banyak mendatangkan mudarat kepada ugama, bangsa dan negara.

  ReplyDelete
 15. Orang macam ni perlu duduk di penjara untuk muhasabah diri...moga dia sempat bertaubat...insyaAllah

  ReplyDelete
 16. Kami seluruh rakyat malaysia rasa malu dan jijik yang teramat sangat dengan terbuktinya Anwar (bapa kamu) itu seorang piliwat. Penggemar Jubur lelaki. Yang lebih buruk dari penzina dengan perempuan. Manusia seperti ini tidak boleh di kasihani atau di simpati.Dia adalah pendosa besar. Dilaknat Allah Yang Maha Berkuasa lagi Maha Mengetahui. Sebaiknya anda anak beranak bertaubat. Taubat nasuha bagi pehak bapa kamu.
  Keluarga yang di ketuai janda muda ini pun dah berantakan. Hancur. Jangan hancurkan orang lain.

  ReplyDelete
 17. Meluat aku tengok anak2 bodoh yang tak tau malu ini kerana bapa mereka kaki sodomy. Bapa berperangai sodomy tetapi mereka masih lagi degil menafikan dan terus menegak benang yg. basah . Poooodah!

  ReplyDelete
 18. Saya harap ketua penjara Sg Buloh dapat menyediakan cawat2 besi buat semua banduan2 ygg menghuni Sg Buloh Resort. Kita tidak mahu ada insiden lagi banduan2 yg drogol oleh Hero Tamil Ass Shake Saibubul Samaha Nuar jubori, Bakal mufti Turki. Kita tak mahu ada lagi mangsa yg harus dzalimi selama 7tahun untuk mendapat keadilan konon Papaku Anu Kera tuhan, ada alasan umor dah 60tahun dan kote dah mati pucuk ulam, tidak mahu ada alsan konon papaku tulang belakang dah sakit kronik. Cukop2 la rakyat dheret untuk mempertahank kote bengkok Sang Papaku Gay. Harap Ketua penjara Sg Buloh ambil iktibar dan membekal cawat2 besi ke semua banduan kerana sekarang Hero Tamil autaw Keling Nuar Jubori kehadiran dalam Sg Buloh Resort dan tidak ada lagi insiden alasan2 1001malam, yg mangsa adalah seorang pembancuh kopila, tukang urut lah, tukang drebar la, tukang jahitlah, pelacurlah, Mak Nyah LA dan sebagainya. Ingatlah Papa Norul adalah penibu Besar, pembohong besar dan autaw Keling paling besar. Itulah peliwat jijik lagi terkutok bernama nuar jubori

  ReplyDelete
 19. Keluarga Anwar ni ingat rakyat Malaysia ni semuanya DUNGU kot!! Hanya Pentaksub Anwar Al-juboqi saja yang percaya hidup2 kat depa ni. Yang lain semua dah boring & nek meluat dah asyik dok kena kencing ja... Hahaha! Orang yang ada akal ja boleh pikir samaada betul @ tidak Bapak hang (Anwar) tu dizalimi. Orang yang fanatik dengan Anwar ni tak dak akaaiii. Slalu dok kena KENCING pun masih boleh nga-nga lagi mulut luas2. Sudah2 la tu, cuba brpikir guna otak sikit WAHAI PENTAKSUB AL-JUBOQi... Bukalah minda anda sebelum lubang juboq anda dibuka oleh si Anwar Brahiimm!

  ReplyDelete
 20. Keluarga Anwar ni ingat rakyat Malaysia ni semuanya DUNGU kot!! Hanya Pentaksub Anwar Al-juboqi saja yang percaya hidup2 kat depa ni. Yang lain semua dah boring & nek meluat dah asyik dok kena kencing ja... Hahaha! Orang yang ada akal ja boleh pikir samaada betul @ tidak Bapak hang (Anwar) tu dizalimi. Orang yang fanatik dengan Anwar ni tak dak akaaiii. Slalu dok kena KENCING pun masih boleh nga-nga lagi mulut luas2. Sudah2 la tu, cuba brpikir guna otak sikit WAHAI PENTAKSUB AL-JUBOQi... Bukalah minda anda sebelum lubang juboq anda dibuka oleh si Anwar Brahiimm!

  ReplyDelete