Google+ Followers

Wednesday, 8 January 2014

Hard Rock Cafe dialu alu kan di Putrajaya, tapi.....

Lokasi : Menara Sri Wilayah, P2, Putrajaya

Acara : Sidang Media Ku Nan mengenai cadangan pembukaan Hard Rock Cafe di Putrajaya

Tarikh : 7/1/2013


Hard Rock Cafe (HRC) boleh beroperasi di Putrajaya dengan syarat mereka memenuhi peraturan dan larangan dalam kotaraya yang ditadbir secara Islam.. secara spesifik nya larangan keatas penjualan arak yang sinonim dengan HRC seluruh dunia. Jika mereka berseutuju HRC Putrajaya bakal menjadi satu-satu nya HRC yang mematuhi peraturan Islam.

Peraturan ini memang sedia ada dan semua perniagaan yang melibatkan makanan dikenakan syarat ketat mengenai larangan penjualan arak. Malah 7-Eleven juga turut dikenakan syarat yang sama sebelum mereka dibenarkan beroperasi di Putrajaya. Tiada satu pun cawangan 7-Eleven di Putrajaya menjual arak ketika ini.

Oleh kerana HRC juga melibatkan hiburan, kemungkinan syarat keatas jenis hiburan juga akan dikenakan bersesuaian dengan konsep dan amalan pentadbiran Putrajaya.


FB entry : https://www.facebook.com/minaq.jinggo/posts/10152120193299663?comment_id=29162936&offset=0&total_comments=20&notif_t=share_comment


1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8  Apa pulak Pak Din buat di pejabat Ku Nan ?… Sebenar nya beliau telah berhenti kerja dari PKR minggu lepas setelah mengikuti Anwar Ibrahim lebih daripada 20 tahun. Ada cerita suka duka dan perancangan masa depan Pak Din yang mungkin akan dikongsi di entry yang lain ...