Tuesday, 24 June 2014

YDP PAS nak cepuk Ibrahim Ali

Lokasi : Kg Chubadak Tambahan, Sentul, Kuala Lumpur

Acara : Perjumpaan & ceramah NGO dengan penduduk Kg Chubadak

Tarikh : 22/6/2014



Saksikan apa tawaran yang Ibrahim Ali buat dan reaksi yang diberikan oleh Pesuruhjaya PAS Perak.Tian Chua juga yang dapat nama sebagai pembela orang Melayu.




1  Penduduk
2  Penduduk
3 Pak Daud, Pengerusi Penduduk Kg Puah Seberang
4
5  Ibrahim Ali, Presiden Pribumi Perkasa
6
7
8  Ibrahim Ali dan Mazlan Aliman (ANAK)
9 Wartawan Utusan dengan penduduk
10  Penduduk
11
12  Imam Hoslan Hussin (Imam baling selipar)
13
14  Peguam bagi pihak penduduk Kg Chubadak Tambahan, Ahmad Zamri Asa'ad Khuzaimi
15  Timbalan Pesuruhjaya PAS Wilayah Persekutuan, Kamaruzaman Mohamad
 16  Ketua Pemuda PAS, Suhaizan Kayat

6 comments:

  1. bodohnya melayu pas dan melayu perkasa - cina dapat nama.
    Itulah politik namanya.

    ReplyDelete
  2. 1. Tanah yang diduduki oleh setinggan Kg Chubadak Tambahan adalah bekas lombong yang dipajakkan oleh pemillik asal tanah itu, yang ramai di kalangan cucu/cicit mereka yang sekaranbg tinggal di Kampung Chubadak Hilir (sebahgian Kg Chubadak asal).kepada pelombong keturunan HSLee. ( Anak pelombong ini pernah jadi Tiim Meneteri, iaitu YB Alex Lee yang meninggal di Australia semasa menyelam) Adalah difahamkan tempoh pajakan selama 99 tahun. (Mungkin PTG Kuala Lumpur ada rekodnya).

    2) Jika tidak silap saya, di bawah perlembagaan atau di bawah Kanun Tanah Negara, apabila tanah reserved melayu dipajak/digadai untuk tujuan melombong, statusnya akan kembali menjadi Tanah Reserve Melayu yang hanya berhak dimilik oleh orang Melayu sahaja. Atasan alasan itu pada satu ketika dahulu Mahkamah Tinggi memutuskan bahawa tanah tersebut adalah berstatus tanah reserved melayu dan dengan itu bangsa asing tiada hak ke atas tanah itu. Peguam yang mewakili penduduk di situ adalah bekas Ketua Negara yang dipecat zaman Dr Mahatrhir, iaitu Tun Salleh Abas. Sila rujuk keputusan Mahkamah itu untuk bertindak selanjutnya.

    Ahli2 politik hanya mengambil kesempatan sahaja untuk menagih undi. Jadi disarankan penduduk Kg Chubadak Tambahan buat rujukan itu untuk berjumpa dengan pihak berkuasa (Menteri ke /Datu Bandar ke/Tian Chua ke?) kerana ada dikalangan mereka tu tak tahu hujung pangkalnya.
    2. Kg Chubadak Tambahan adalah kawasan setinggan yang wujud pada zaman YAB Dato' Harun Idris. Jadi dalam keadaan sekarang yang berhak ke atas tanah bekas lombong itu adalah waris2 tuan punya tanah yang dijadikan lombong dan bukan orang mendatang yang diduduk di situ. Jawatankuasa bertindak kena buat "home work dan reserch work terlebih dahulu).

    ReplyDelete
  3. Pak lebai Pas ni memang nak cuci bontot dan jilat si Tian Chua punya dahhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  4. Ooo gitu citernyer

    Cina jugak yg untung yr

    ReplyDelete
  5. aku cepukkk jugak kote mama pas lebai keloroh ni. kes kg buah pala adalah khianat nuar berahim bodo la dia ni nak twist cerita pastu nak jugak junjung orang tak basuh berak nie...memang fakta orang PAS bodoh semalaysia

    ReplyDelete
  6. Imam selipar meroyan macam orang giler.

    ReplyDelete