Thursday 12 June 2014

Apa motif penyokong Azmin berkumpul ?

Lokasi : Ibupejabat PKR, Merchant Square, Damansara, Selangor

Acara : Mesyuarat pimpinan tertinggi PKR

Tarikh : 10/6/2014


Maklumat awal yang pihak media terima ialah satu mesyuarat pimpinan tertinggi akan berlangsung pada sebelah malam dan dijangkakan akan merumuskan beberapa isu penting bersangkutan pemilihan parti. Sejak tuduhan yang dilempar oleh Chegubard, masih belum ada keputusan atau reaksi dari pimpinan tertinggi. Maklumat juga diterima bahawa akan berlaku demonstrasi oleh ahli-ahli PKR yang tidak berpuashati dengan perjalanan proses pemilihan PKR dibanyak cabang seluruh negara.

Setelah menunggu hampir tiga jam, yang muncul hanya lebih kurang 30 budak-budak muda yang bertempiaran lari apabila pihak media cuba mendekati mereka. Demonstrasi besar besaran yang diwar warkan tidak menjadi dan pihak pimpinan PKR pula enggan memberi kerjasama dalam memberi maklumat atau news-update yang dinanti nantikan.

Yang menjadi persoalan apa tujuan sebenar hanya penyokong Azmin yang berkumpul ?. Adakah mereka menjangkakan akan berlaku keputusan besar yang akan membawa implikasi negatif terhadap masa depan Azmin dalam PKR ?


Amin Roslan dari Cabang PKR Sepang mengaku bertanggungjawab mengumpul
200 orang yang kebanyakkan budak-budak muda yang baru jadi ahli. Tapi yang
menunjukkan muka hanya lebih kurang 30 orang 
http://www.youtube.com/watch?v=U2eGrVZZ1ew

Azmin bertemu penyokong 
http://www.youtube.com/watch?v=fVSGdc37tTQ

1
 2  MB Khalid Ibrahim ketika meninggalkan Ibupejabat PKR
 3
 4  Azmi Roslan dari PKR Cabang Sepang
 5  Lajim Ukin menjawab soalan mengenai gerakan untuk Sabah keluar dari Malaysia
http://www.youtube.com/watch?v=3MU6vXXyjVU

 6
 7
 8
 9
 10
 11
 12
 13
 14
 15


3 comments:

 1. Muka-muka pengkhianat negara. Kita nak satukan Sabah Sarawak dengan Semenanjung, diorang nak rebahkan pulak. Banjingan.

  ReplyDelete
 2. YIP KUM FOOK ini memaksa sami Buddha keluar dari kuil dan mengunci pintu gerbang Kuil, kemudian beliau pun menelefon polis untuk menangkap sami di dalam kuil dan beliau memanggil samsengnya untuk datang mengganggu sami itu juga.

  Sekarang ramai yang tahu tentang YIP KUM FOOK dan apa yang dia buat sebelum ini, banyak dia menipu di kawasan Kepong, dia akan menderita tanpa henti dalam hidupnya, dan apabila dia mati, generasi keluarganya akan meneruskan karma buruknya.

  YIP KUM FOOK seorang peguam tetapi perwatakan dan sikapnya tidak seperti peguam kerana dia boleh menipu pelbagai orang dan melakukan perkara yang tidak baik tanpa memalukan orang, semua orang tahu anda bukan pelajar undang-undang, anda membayar wang untuk mendapatkan sijil jika anda seorang. peguam yang benar anda perlu memahami undang-undang

  Apabila kami mengenali beliau di Taman Ehsan pada tahun 1989, masa itu kami membuka rasmi SAMNAK SAMBODHI dan beliau merupakan pengerusi MCA di Taman Daya, Kepong, dan juga perniagaan sebagai kedai perabot, beliau bukanlah pengasas SAMNAK SAMBODHI dan juga dia bukan ahli jawatankuasa SAMNAK SAMBODHI, juga dia bukan peguam pada masa itu

  Kini kehidupan dramanya akan terbuka untuk diketahui umum, dia tidak akan menutup apa yang dia lakukan sebelum ini, dalam satu hari ia akan membuka semua.. pada masa itu, dia akan menderita dan bergetar seumur hidup.

  Lain kali dia mesti menjawab penganut Buddha kerana penganut Buddha akan bertanya soalan ke mana hilangnya wang Kaabah, Cik Lim dilantik menjadi presiden KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur.

  Kongsi oleh Ah Thong, Taman Ehsan

  ReplyDelete
 3. Myanmar devotees say about the committee members of SAMNAK SAMBODHI (YIP KUM FOOK as president) are very stupid and have no Buddhist teachings at all, because they do not know how to manage the Temple

  The temple committee is waiting for donations from the devotees only, they don't know anything, the Myanmar devotees also said and were very sad when it happened like in a Buddhist temple, added that we monks lived there like cows because last time we were a monk (VEN. U NANDIYA) living there, the president YIP KUM FOOK took his donation of about RM20,000.00

  Myanmar devotees said about the committees in front of our monks, looked like a kind person and they were some very good committees but behind the ghost idea, we monks were very scared but we monks came to Malaysia for training only, our monks don’t care what the committees did.

  We are Malaysians and we know about YIP KUM FOOK well because this YIP KUM FOOK is a big ghost in Malaysia, this YIP KUM FOOK can do everything to get money, he is not shy and does not listen to people’s gossip, but one day he will taste what he ate

  If anyone likes to know and understand about YIP KUM FOOK, please go research on GOOGLE, thank you very much

  Sharing by Ong, Kuala Lumpur

  ReplyDelete