Wednesday, 16 June 2021

Buka semula Parlimen - YDPA dan Raja-Raja Melayu menterjemah isi hati rakyat jelataKENYATAAN MEDIA PRESIDEN PUTRA

16hb Jun 2021, Khamis


YDPA DAN RAJA-RAJA MELAYU MENTERJEMAH ISI HATI RAKYAT JELATA


1. DYMM YDPA melalui siaran media pihak istana olih Dato Pengelola Bijaya Di Raja telah menitahkan supaya PARLIMEN bersidang SEGERA bagi membolihkan Ahli Ahli Parlimen membahas dan membincangkan isu isu berkaitan menangani Covid19, program veksinasi, perbelanjaan wang negara dan pemulihan ekonomi yang semakin tenat. Sebelum ini DYMM YDPA telah pun memberi ampun perkenan agar Parlimen bolih bersidang tapi tidak di hirau olih kerajaan masa kini yang tidak pasti dengan keabsahan nya kerana sokongan majoriti nya menjadi tanda tanya. Tidak ada pilihan lagi bagi kerajaan yang bergayut di dahan rapuh untuk tidak memanggil Sidang Dewan Rakyat secepat mungkin. 


2. Parti PUTRA menjunjung kasih dengan lafaz 'Daulat Tuanku' kerana gesaan Parti PUTRA agar DYMM YDPA menitahkan agar Parlimen Bersidang Segera, jika MAGERAN tidak bolih di wujudkan serta memansuhkan Kabinet yang terlalu besar jumlah nya dan jelas tidak berkesan dan membazirkan wang rakyat. Olih kerana MAGERAN bukan menjadi pilihan, namun Parlimen mesti bersidang segera menjadi pilihan utama, sudah pasti mengembirakan rakyat kerana fungsi Dewan Rakyat bukan sahaja membahas dasar-dasar dan undang-undang tapi yang lebih penting peranan SEMAK DAN IMBANG  kerana wang beratus billion di belanjakan mesti di audit olih Dewan Rakyat serta projek-projek direct nego yang di lulus dalam masa darurat dan lain-lain perkara yang mesti berteraskan ketelusan dan integriti.


3. DYMM YDPA dan Raja Raja Raja Melayu dalam Perjumpaan petang 16hb Jun 2021 telah menzahirkan DAULAT RAJA PAYONG NEGARA dan menentukan DEMOKRASI BERPARLIMEN SERTA RAJA BERPERLEMBAGAAN DI JUNJUNG TANPA TOLAK ANSUR. SEMBAH DAULAT TUANKU DARI WARGA PARTI PUTRA.


4. DYMM YDPA juga menitahkan agar program vaksinasi di perhebatkan sebagai jalan keluar kepada ancaman Covid 19. Hasrat Sasaran 80% matlamat imuniti kelompok (herd immunity) hendaklah di capai secepat mungkin, adalah titah DYMM YDPA. Ini menunjukan bahawa program vaksinasi sekarang amat perlahan dan macam-macam isu berkaitan timbul. Terlalu banyak kritikan, kecaman, berbagai persoalan yg di timbul termasuk pembelian vaksin, sistem my sejahtera sehingga ada tuduhan berlaku ada pihak kuat komisyen yang begitu banyak melalui kroni dan sebagai nya. Amat wajar Menteri yang bertangungjawab ini di ganti dan di wujudkan TASK FORCE dengan melantik anggota-anggota berintegriti dan bukan di kalangan orang politik supaya dapat fokus kepada pencapaian matalamat vaksinasi 80% secepat mungkin. Yang berlagak padai dan menyelam sambil minum air patutlah di rehatkan dari tugas ini.


5. Putra berharap Ahli Ahli Parlimen kali ini bila bersidang, mempamerkan kualiti perbahasan, berfakta, berani dan tegas sebagai suara yang mewakili rakyat dengan gaji yang lumayan. Bercakap dan berbahas sebagai Ahli Parlimen yang mewakili rakyat dan bukan sentimen Parti semata mata.


Sama sama tunggu dan lihat


DYMM YDPA dan Raja-Raja Melayu pasti akan mengikuti peranan Ahli Ahli Parlimen dan keberkesanan Kerajaan yang mendapat kuasa darurat.


Rakyat Memerhati dan Allah swt lagi Maha Mengetahui


Salam Perjuangan Rakyat 


Dato Paduka Dr Ibrahim Ali

Presiden PUTRA

16hb Jun 2021

9.30mlm.

No comments:

Post a Comment