Google+ Followers

Tuesday, 17 December 2013

DBKL bernafas lega, himpunan bantahan gagal

Lokasi : Menara DBKL 1, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur

Acara : Bantahan kenaikan cukai pintu

Tarikh : 16/12/2013


Ikuti dua pandangan berbeza daripada Haris Ibrahim, seorang aktivis masyarakat / politik dan dari Fariz Musa, ahli PKR dan Ketua Koordinator Jingga 13. Perbezaan ketara dari penggerak massa dan dari ahli politik yang mencari peluang 'political mileage'...
Pandangan sini oleh Haris Ibrahim


1/29
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10  Hidup Ku Nan !  Hidup DBKL !.. hehe

11
 12
 13
 14
 15
 16
 17
18
 19  Three senior TAI KAR CHAIRs
 20
 21
 22
 23
 24
 25  Ingat lagi video INI ?
 26
 27
29


6 comments:

  1. Asyik buat bantahan je. Apa2 buat bantahan. Itu sahaja ke pembangkang tahu buat? Wallahi, rakyat malaysia memerlukan alternatif kepada BN, tetapi bukan pembangkang yg hanya tahu membuat bantahan. Kami perlukan pembangkang yang bijak dan berkualiti untuk berhadapan dengan sesuatu permasalahan. Apa salahnya berbincang dengan DBKL dengan menawarkan sesuatu supaya cukai pintu tidak dinaikan. Macam2 boleh ditawarkan. Membuat penyelenggaran jalan-jalan taman perumahan sendiri. Membuang sampah sendiri ke tapak pelupusan dan macam-macam lagi.

    Takkan itu pun nak ajar. Semua belajar tinggi2 tu...

    Alahai...

    ReplyDelete
  2. Melayu yang bantah tu takde pun harta kat kl ni.

    ReplyDelete
  3. Kat kl semua kemudahan dan kemewahan - taman, kedai, sekolah bagus, jalan tip top, seper market, hospital, lrt, hiburan, -apa lagi yang x ada? Patut la kena bayar cukai. Kami orang kampung hospital jauh, sekolah jauh, kedai jauh, taman x de, x tunjuk perasaan pun.

    ReplyDelete
  4. Nak buat demostrasi bagai, boleh jew buat surat permohonan tak setuju atau dikurangkan, dan sekiranya amaun tersebut masih tidak munasabah, masih boleh buat rayuan kedua. Apa nak kecoh-kecoh... maintenance lift, water dispenser service, air cond tu semua chi yang punya pun naik tiap -tiap tahun... kita nak berdemo jugak ke???? Mmg perlu ada cara atasi masalah kenaikkan ini, kerana ia tak setanding dengan pendapatan yang diperolehi.

    ReplyDelete
  5. dino.yp@gmail.com17 December 2013 10:31

    rakyat dah sedar kebodohan pemimpin2 pembangkang, tu sebab tak ramai..period!

    ReplyDelete
  6. Menjaga kepentingan kaum sepet, diaorang kalau majoriti di kawasan KL mana pernah sokong kerajaan. Bagi, suap dia makan jer tapi kalau bab undi tak de kompromi. Slogan ini kalilah sudah terbaliklah. Melayu yang sertai demo sebenarnya pencacai aje...

    ReplyDelete