Monday 23 December 2013

Kerajaan tak cekap dalam melawan fitnah dan tohmahan lawan

Lokasi : Dewan San Choon, Wisma MCA, Kuala Lumpur


Tarikh : 21/12/2013
Bertekun Tok Mat mendengar cadangan Soi Lek mengenai perlunya Kementerian-Kementerian mempunyai unit khas untuk melawan dakyah, fitnah dan tohmahan pihak lawan


3 comments:

 1. Tak perlu mengharapkan sangat la... ketua biro Media Baru Pemuda UMNO sendiri pun tak suka dengan politik 24 jam, apatah lagi nak susun jentera untuk melawan dakyah fitnah dari pihak pembangkang, lagi la dia takkan lakukan. Yang dia tahu hanyalah merakam gambar makanan, muka superman dia serta lifestyle je. Kalau ketua biro Media Baru yang sepatutnya wajib tahu cara psywar pihak lawan pun dah sebegini, saya rasa tunggu je la UMNO/BN tumbang dalam PRU-14 nanti. Bukan tak sokong mereka, tapi mereka sendiri seperti merelakan perkara sedemikian berlaku tanpa ada rancangan tindakbalas yang sepatutnya. Bila dah dekat nak PRU-14 nanti baru terhegeh-hegeh nak minta simpati dari rakyat, sedangkan pihak lawan dari hari pertama sejak PRU-13 yang lalu bertungkus-lumus menanam sikap prejudis terhadap kerajaan UMNO/BN kepada penyokong dan rakyat yang sebenarnya tak mengerti apa-apa pun. Apa yang boleh dikatakan hanyalah SAYONARA kepada biro Media Baru UMNO tu.

  ReplyDelete
 2. Aku cukup benci kalo kene tipu dgn redbin dan maklumat yg di putar belit oleh cina dap...

  Kalo mcm tu la sikap pemuda ameno.... mmg mampus la negara ni kene kuasai dgn red bin....

  Soi lek lg praktikal dlm tindakan dia...no wonder cina lg maju kat msia ni...

  Wake up umno....

  Pru13 aku dah tlg.... tiap2 hari komen dan bri pandangan di unspin...gap...

  Next pru patutnya dah ada well structure organisasi nak lwn redbin...

  ReplyDelete
 3. Sdr Jinggo sorang saja yang bangkitkan komen CSL berhubung isu pembohongan ini. Portal lain langsung senyap, terutamanya Malaysiakini, Malaysianinsider dan seangkatannya. TKasih Sdr Jinggo.

  ReplyDelete