Google+ Followers

Saturday, 26 May 2012

Sekitar ceramah Ummi VS Anwar - still pics

Venue : Perkarangan Flat Pantai Permai, Pantai Dalam, Kuala Lumpur

Event : Ceramah serentak Ummi Hafilda & Anwar Ibrahim

Date : 24/5/2012 @ 9.00 pm


Meriah dan bagaikan pesta pula majlis ceramah yang diadakan di kawasan Pantai Dalam malam tadi. Tapi yang jelas ialah kehadiran ratusan penyokong UMNO tempatan yang kebanyakan nya terdiri dari golongan muda yang berbaju T merah. Mereka membarisi kiri kanan jalan dengan sepanduk dan bendera UMNO dan bersorak seolah olah dalam musim pilihanraya pula.

Yang tidak kelihatan ialah kumpulan AMK, walaupun ketuanya yang dikatakan bakal bertanding di Melaka bukan main lantang berceramah menghentam UMNO dan kerajaan BN. 

Saya turut membuat liputan ketika Ummi dan Anwar 'faced off' semasa pilihanraya kecil Kerdau tahun lalu. Namun pertembungan kali ini lagi hebat kerana jarak antara kedua mereka terlalu dekat, kurang dari 100 meter dan serangan antara kedua mereka cukup jelas didengar oleh kedua dua mereka.

Kalau saya jadi Anwar lagi baik saya elakan pertembungan ini dari dimaki hamun semahu nya oleh si Ummi Hafilda, kecuali lah saya mempunyai jawapan kepada serangan Ummi. Biarlah saya dipanggil pengecut dari dimaki hamun depan penyokong dan anak menantu sendiri. Maluuu....
1/43. Tian Chua, Shahril (laki Izzah) dan Izzah
 2. Kumpulan baju merah, dipercayai pemuda UMNO kawasan Lembah Pantai berkumpul dipintu kecil memasuki tapak ceramah. Mereka merupakan kumpulan seramai lebih kurang 30 orang yang menanti untuk memberi 'sambutan' kepada ketibaan anwar Ibrahim...
 3.
 4. Ummi menggunakan pendekatan 'dengar dan jawab' dan tidak berceramah secara berterusan seperti selalunya. Beliau akan menjawab dan menyerang setiap kali ada perkara yang dibangkitkan oleh penceramah 'seberang sana'.
 5. Di bawah khemah lebih kurang 300 orang tekun mendengar dan bersorak setiap kali Ummi 'menibai' Anwar..
 6.
 7.
 8. Mereka tercari cari 'pembaling telor'
 9. Izzah nampak 'tertekan' dengan serangan bertali arus dari Ummi... Ada penyokong Pakatan yang menghentam saya kerana menggunakan perkataan 'tertekan' ini...Bertenang lah jangan sempitkan pemikiran kamu semua. Ini adalah pemerhatian dan pandangan saya. Letak lah sesiapa pun ditempat Izzah, kalau dimaki hamun dengan pelbagai perkataan dari bapa ke ibu dan keatas diri sendiri, sudah tentu akan berasa tertekan terutama sekali kalau berdepan dengan penyokong dalam kawasan Parlimen sendiri...
 10.
 11.
 12. Pelancaran Jentera PRU kawasan Parlimen Lembah Pantai
 13.
 14. Saya pun turut terkena serpihan dan percikan dari telor yang mengenai lelaki yang duduk sebelah saya ketika kami mengikuti ucapan Anwar Ibrahim. 
 15.
 16.
 17.
 18.
 19.
 20.
 21. Budak perempuan, Nurul Balqis (12 tahun) turut terkena balingan batu ditangan kiri beliau.
 22. Sebahagian daripada kira kira 200 orang 'pemuda flat' yang memenuhi ruang antara flat blok B dan pagar yang memisahkan kawasan lapang lokasi ceramah Anwar dan lokasi ceramah Ummi.  
 23. Rakan taulan dan penyokong bertali arus memberi sokongan kepada Izzah bagi memberi kekuatan kepada beliau untuk berhadapan dengan serangan dari Ummi.. 
 24. Anwar pun cukup jelas kelihatan tertekan sehinggakan terhambur perkataan 'SIAAAALLLL' dari mulut beliau ketika diserang hebat oleh Ummi..
 25.
 26.
 27. Berpeluh sakan Anwar..
 28.
 29.
 30.
 31.
 32. Mangsa balingan batu
 33. Luka nya kecil saja... tapi drama bagaikan kena baling dengan batu bata...
 34.
 35.
 36.
 37.
 38.
 39.
 40.
 41.
 42.
 43. Waaah security escort Peeee Em in waiting... mcngalahkan UTK team Najib Razak pulak... hebaaat