Saturday, 31 May 2014

P.076 - Undi India mungkin penentu nasib calon BN

Lokasi : Ladang Sussex, Batu 6 Jalan Bidor, Teluk Intan

Acara : Pemimpin BN bersama masyaraat India

Tarikh : 29/5/2014

Gerak kerja kempen BN di sekitar estet dan penempatan masyarakat India di Teluk Intan melibatkan kerjasama rapat diantara PPP, MIUP, IPP dan sesakali disertai bersama oleh NGO India yang lain. Sambutan nampak amat menggalakkan. Presiden MIUP begitu yakin undi masyarakat India akan menambah kali ini. 

Kempen hari ini turut disertai bersama oleh ahli MT UMNO dan juga MP Baling, Datuk Abdul Azeez yang berkebolehan bertutur secara 'semulajadi' dalam bahasa Tamil.. saksikan rakaman berikut.1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 1011
 12  Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim, MP Baling, dan ahli MT UMNO 
 13
 14
 15
 16
 17
 18
 19  Datuk Seri S.Nallakaruppan, Presiden MIUP
 20


1 comment:

 1. Pengundi kaum Cina di Teluk Intan haruslah berfikir dgn rasional dan bijak. Apa gunanya mengundi DAP? Sudah 2 penggal DAP jadi ADUN Teluk INtan. Apa yg telah DAP buat utk memajukan Teluk Intan? Bolehkah DAP memerintah Perak dgn menang di Teluk Intan?
  Jika kaum Cina mengundi Mah, sudah tentulah Teluk Intan akan bertambah maju. Ini akan menguntungkan kaum peniaga Cina yg sememangnya mengharapkan keuntungan dlm perniagaan yg akan bertambah utk maju. Tak ada untung langsung jika dgn DAP. Kaum Cina kena berfikir utk kepentingan diri sendiri bukannya utk kepentingan dinasti Lim yg tamak haloba dan memberikan janji2 kosong dan harapan2 kosong kpd kaum Cina.
  Kaum Melayu pula janganlah jadi bodoh utk mengundi DAP yg terang2 berhasrat utk menghapuskan kepentingan kaum Melayu di Malaysia ini. Jika anda menyokong DAP utk memerintah akhirnya kaum Melayu akan sama nasib dgn kaum Melayu di Singapura. Bukalah mata dan insaflah dari sekarang. Kalau tidak, anak cucu kita akan kencing di atas kubur kita yg bodoh nanti.
  Kaum India takkan tak serik2 dgn peristiwa Kg Buah Pala? Ramai ahli2 DAP dari kaum India telah dinafikan hak mereka utk mengundi di Pemilihan DAP. Bukalah mata dan berhati2 dan fikir banyak kali sebelum mengundi DAP laknat.
  Selamat mengundi pengundi2 Teluk Intan. Anda akan dapat apa yg anda sendiri pilih!!!!!

  ReplyDelete