Thursday, 15 May 2014

Jangan biarkan PAS buli UMNO dalam isu Hudud - MCA

Lokasi : Tingkat 9, Wisma MCA, Jalan Ampang, Kuala Lumpur

Acara : Sdiang media Biro Keharmonian MCA mengenai isu Hudud

Tarikh : 14/5/2014


Perkara penting yang ditekankan oleh Biro Keharmonian MCA ialah Hudud menidakkan hak dua pertiga dari rakyat Malaysia dari menjadi saksi dalam kes yang melibatkan jenayah keatas bukan Islam. MCA juga menyarankan UMNO supaya jangan membiarkan diri mereka dibuli oleh PAS. Ikuti rakaman berikut untuk mengetahui asas penentangan MCA terhadap perlaksanaan Hudud..


1
 2
 3
 4


9 comments:

 1. hudud bukan buat lu orang susah, tapi lagi jaga sama lu, cuba paham..kalau dengar hudud pun takut, sudah tentu orang takut buat salah,..tapi kalau hati baik, hidup baik, tadak tipu, tadak curi, tadak rogol, tadak along sana along sini kasi orang susah mau takut apa hudud,..sekarang punya undang undang pun banyak loop hole, curi boleh lepas, rogol boleh lepas, rompak boleh lepas, bunuh orang pun boleh lepas...so apa pasal mau takut kalau mau hidup aman..

  ReplyDelete
 2. Ha...ha...ha...sebenarnya jangan biarkan umno buli mca. InsyaAllah semoga umno dan pas bersatu menegakkan Islam.

  ReplyDelete
 3. Apa nak takut hudud.... sekarang ni cth kes jenayah merompak bila di tangkap biasanya mereka telah ade rekod jenayah yg same.. kluar penjara buat lagi. Klu hudud.. . InsyaAllah boleh dikawal. Allah yg menciptakan kita maka Allah tau jalan keluar bagi masalah ini.

  ReplyDelete
 4. wa gelenti kalu lu lima hari tak makan pergi ambil mamak punya roti canai, tatak potong tangan, nanti hakim suruh mamak kasi lu lagi makan, suruh gomen kasi lu kerja, itu duit baitulmal/zakat kasi sama lu..so lu tak mau ke ada hudud.....lu bukan culi, lu lapar mau makan, lu ambil, lagi pun mamak ada Nampak, sebab itu mamak tangkap lu..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jgn takut dengan bayang2. Patut takut klu penjenayah tegar dibela peguam mcm karpal singh. Ade perbicaraan dlm hudud dan tau tak dlm hudud klau mangsa atau keluarga mangsa memaafkan maka hukum tak jatuh.

   Delete
 5. hudud pun ada bicara maa,.. bukan suka suka jatuh hokum..apa mau takut

  ReplyDelete
 6. Hudud maa melayu cina kawin maa sunat maa

  ReplyDelete
 7. Sebenarnya mereka menentang hudud bukan kerana takutkan hudud tapi lebih kepada tidak mahu mengiktiraf negara ini sebagai negara Islam yang diperintah oleh kerajaan Islam. Sekiranya MCA tak berjaga-jaga dan terus menentang dasar-dasar Islam yang ingin dilaksanakan kerajaan, tak hairan Melayu yang pro-BN akan menolak calon-calon MCA (Gerakan dan MIC) pada PRU 14 nanti.

  ReplyDelete
 8. sampai masa kita jaga kesejahteraan ummah, mereka menolak hudud itu hak mereka, kalau bank islam dulu susah nak diterima seluruh dunia, tapi sekarang model bank islam diterima, begitu juga hudud susah di terima tetapi bila Malaysia mengamalkan nya, mungkin ianya akan di terima,dan banyak Negara akan menirunya dari segi prinsip..nak harap kan Saudi nak champion hudud,,,dengarlah sampai 100 tahun lagi pun tak jadi apa...biar Malaysia dan brunei memulakan...titah sultan brunei pasal hudud tersangat baik...harap ianya dipahami semua Negara seluruh dunia...

  ReplyDelete