Tuesday, 27 May 2014

P.076 - Yammy tertekan dan umum keluar Perkasa

Lokasi : Bilek gerakan utama DAP, Teluk Intan

Acara : Sidang media harian DAP

Tarikh : 27/5/2014


Tertekan Yammy Abdul Samat ibu kandung calon DAP dengan gelagat calon tersebut menafikan siapa itu ibunya sehingga memaksa beliau membuat keputusan meninggalkan Pribumi Perkasa. Beliau memberi alasan Perkasa sudah lari dari landasan asal dan kini lebih mirip parti politik... tetapi bukan kah Umno juga parti politik. Agak nya bila beliau akan meninggalkan Umno pula ? 


1  Tumpang glamer anak...salah UMNO pasal tak bagi dia peluang glamer.. :)
 2

10 comments:

  1. Both of them are going to lose and they are going to pay a heavy price for being disgruntled and ungrateful to those who hv helped them I have seen many examples of ungratefulness being punished by the Almighty. Involving with dap, there's no way you could run away from them, now on. Even those who receive mara loan, just wait for the lesson to be learnt if you bite the hands that feed you. You could say it's not their bloody money but its through effort that brings the sustainaance 'to your mouth' enabling you to survive. Otherwise God knows where you'd end up. Find your way back to the true path, Fammy(whatever) and that dina kid.

    ReplyDelete
  2. These species is not worth a plucked nickel...

    ReplyDelete
  3. These species is not worth a plucked nickel...

    ReplyDelete
  4. Allahuakhbar.... Maaf aku tak tau apa punya bangsa asal ibu dia tapi jika ada melayu Islam sanggup dengar dan lihat bangsa Melayu Islam dihina... Baik jgn ada bangsa mix mcm tu di dalam bangsa aku.

    ReplyDelete
  5. pelacor POLITIK yg bernafsukan habuan Duit & Darjat untuk Survival duniawi.

    Besuk Kalau Najib bagi gelaran Tan Seri dia masuk Umno semula

    ReplyDelete
  6. Ermm yammy ke yg bertanding? Lawak2 pemberita skarang ni. Whatever it is my vote is for the latest 'tech' at least bole lg dibentuk dan dimodified drpd absolate 'nokia' made in cina. Papepun enjoy your pandas everyone. Vote bn, byr gst leh najib beli penguin lak wkwkwk.

    ReplyDelete
  7. Wahai Anonymous28 May 2014 00:09,

    "Whatever it is my vote is for the latest 'tech' at least bole lg dibentuk dan dimodified drpd absolate 'nokia' made in cina"

    Latest 'tech' boleh lg dibentuk n dimodified? Biar btul ko ni? Setahu aku latest 'tech' skang ni more to 'end product' di mana dah takde ape yg boleh dibentuk or modified dah. Yang boleh cuma 'upgrade system' or 'add on features' je. Tp kire okla tu kan, 'innovation' still going on.
    Tp yang tak bestnye latest 'tech' ni kan, bateri dia tak tahan lama. Baru brape jam je pakai dah tinggal setengah 'bar'. Terpakse la plak kuar duit lg beli 'powerbank' nak topup bateri yang dah hampir kong. Jd terpakse gakla membazirkan duit lg nak beli 'casing' utk powerbank tu lg.

    Berbanding dgn 'nokia' made in cina, bateri dia walaupun tak sehebat yg original, tp setakat latest 'tech' tu dia still bole tapau la. Pakai seharian pon, 'bar' dia baru setengah la tak mcm latest 'tech' confirm dah nyawa2 ikan kalo pakai seharian tanpa dicharge oleh 'powerbank'. So, nokia ni gak yang boleh bertahan lama dan consistent.
    Lg satu bile ckp boleh dibentuk n dimodified ni, sebenarnya 'nokia' lah yang boleh dibentuk dan dimodified sbb dia bukan 'end product' malahan dialah yg 'pioneer'(perintis) kepada segala 'innovation' yang akan dibuat untuk dijadikan latest 'tech'.

    Nampak sgt ko tak tau pape pasal nokia sbb yang ko tau nokia tu dah lama dan kononnya tak relevan lg. Padahal 'nokia'lah yang paling banyak mencetuskan inspirasi sehingga terciptanya berbagai latest 'tech' yang ko bangga2kan sangat tu.

    P/S: Takyah nak perli sangatla pasal panda tu. Pakatan Rosak tadbir negeri macam tadbir company belum tentu lagi boleh dapatkan hubungan diplomatik dengan negara yang berkuasa besar seperti China.

    ReplyDelete
  8. My advise to all Malaysia....

    Vote BN !! Your opposition is a Bunch of Idiots who only think of their personal interest!!!

    ReplyDelete
  9. They are just a bunch of FUCKTARDs can be a lot more no less.

    ReplyDelete
  10. patutnya mak dia tak perlu masuk dalam kempen..biarkan anak nya saja...

    ReplyDelete