Friday, 2 May 2014

Nasha Aziz menyerikan Dibawah Lindungan Kaabah

Lokasi : Lambang Sari Istana Budaya, Kuala Lumpur

Acara : Pelancaran Teater Di Bawah Lindungan Kaabah

Tarikh : 28/4/2014


Karya : Adaptasi Novel Allahyarham Prof.Hamka

Tarikh persembahan 9-18/5/2014

Barisan pelakon:-

Adi Putra
Taufiq Izmer
Wafiy Irfan Ariffen
Nasha Aziz
Nurul Elfira Loy
Tun Amiera Rania
Fizo Omar
Dafi Ismail Sabri
Liza Abdullah
Alina Hassan
Shahrul Mizad Ashari
Yasmin Hani Richardson
Dayana Roza
Zahid AF
Mazlan Tahir
+ 60 pelakon sokongan

DiBawah Landungan Kaabah (wiki)
1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10

11
 12
 13
 14
 15
 16
 17
 18
 19
 20
 21
 22
 23
 24
 25
 26
 27


7 comments:

 1. ada 6 betina mungkin Islam mungkin bukan di dapati tidak menutup aurat...adakah mereka akan dilindungi kaabah...????????

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sekurang kurang nya mereka terlibat jugak secara langsung atau tidak langsung dalam penerbitan teater yang boleh menjadi tauladan kepada semua. Kamu tu sudah terjamin tempat di syurga ka?


   mak timah..

   Delete
 2. jangan menhina orang yang tidak bertudung, sebaiknya kalau kita rasa kita ini beriman, yang terbaik kita doakan agar mereka mendapat hidayah. Perjalanan hidup kita berakhir dimana kita tidak tahu, jadi AnaQarbana bersangka baik lah, semaikan rasa kasih sayang, jangan timbulkan perasaan kebencian

  ReplyDelete
 3. AnaQarbana tu mesti orang 'PAS'.. Inilah Contoh2 Sifat ke- 'ISLAM' an dalam 'ISLAM" PAS dan PR.. Bak kata pepatah.. "Paku Dulang Paku Serpih, Mengata Orang Dia Yang Lebih"

  ReplyDelete
 4. " ada 2 golongan ahli neraka yang daku belum pernah lihat sebelum ini. Pertama: golongan perempuan yang berpakaian tetapi bertelanjang yang seleweng serta menyelewngkan di atas kepala mereka umpama bonggol unta. Mereka tidak akan dapat masuk syurga dan menghidu baunya. Kedua, beberapa lelaki yang mempunyai cemeti seumpama seekor lembu (yang digunakan untuk) memukul orang lain(secara zalim)

  ( riwayat Imam Muslim hadis no 2128)

  matlamat menghalalkan cara

  ReplyDelete
 5. Dilarang menghina Rosmah Mansor. Ummu Mukminin Malaysia tuu...

  ReplyDelete
 6. kenapa perlu kita menambah dosa...dosa yg kita tanggung pn belum tau diampun ke tidak...jgn tambah dosa...kita doakn yg baik2...jgn sering salahkan org...diri sendiri pn belum cukup sempurna...umt islam ptt bersatu hati bukan berpecah belah...cuba semaikan rasa syukur dlm diri...bnyk2 muhasabah diri...buka mata n minda...

  ReplyDelete