Thursday 29 May 2014

P.076 - Lagi ramai yang menghantar dari menyambut calon DAP

Lokasi : Sekitar kawasan selatan Teluk Intan, Sg Sakam, Sg Bugis ++

Acara : Walkabout calon DAP

Tarikh : 28/5/2014


Program walkabout calon DAP dibeberapa kampong di selatan Teluk Intan yang merupakan kawasan 'selamat' BN  menyaksikan sambutan ala kadar oleh masyarakat setempat. Tapi ianya menunjukkan masih ada sekelompok penyokong yang sedia menanti dan memberi sokongan kepada calon DAP. 

1
 2
 3
 4
 5
 6
7
 8
  9
 10

11
  12
 13
 14
 15
 16
 17
 18
 19
  20
 21
 22
 23
 24
 25  Bukan sebahagian daripada rombongan


11 comments:

 1. Sapa minah balaci kerbau pendek tu ekk

  ReplyDelete
 2. Budak baju merah tu balaci DAP jugak. rakan Dyana kot. Tak tau dia tgh buat kerja untuk sembelih agama dan bangsa dia sendiri...

  ReplyDelete
 3. yang makcik2, kakak2 dan adik2 yg bersalaman dgn dyana tu tak tanya ke kat dia : " wahai dyana, kau dah samak ke tangan kau yg melekat darah-darah babi selepas bersalaman dengan tokeh2 babi kat pasar tempohari?"

  ReplyDelete
 4. Mentaliti Melayu,asal 'celebrity' misti undi.Penyakit ini sudah meresap kedalam segenap benak orang Melayu ,termasuklah ahli Umno.Kalau tidak masakan KJ boleh menang,KJ kan seorang 'celebrity' juga.

  ReplyDelete
 5. KESIAN MUKA MUKA KENA TIPU DEK CHINA BULAT BULAT ..

  ReplyDelete
 6. memalukan bangsa & agama si kerbau tambatan DAPigs ni!

  ReplyDelete
 7. jgn salahkn budak ni...kau org sendiri yg tak nak berubah....

  ReplyDelete
 8. Ada makan free ada awek gedik adalah pelahap-pelahap PAS berkerumun. Malu! malu!

  ReplyDelete
 9. Melayu pas ni tunggu arahan dari ostad depa aja. Kalau ostad pas kata undi wakil kerbau pendek depa pun ikutla...........

  ReplyDelete
 10. Untuk post ini... gambar #17 adalah tercantik bagi saya...

  ReplyDelete
 11. Denda RM40,000 palsukan tandatangan [METROTV]
  Kuala Lumpur: Seorang jurutera syarikat perunding pembinaan didenda RM40,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini selepas mengaku bersalah terhadap pertuduhan memalsukan tandatangan.
  Hakim Azura Alwi menjatuhkan hukuman itu ke atas Toh Hwee Sheng, 46, dan memerintahkannya dipenjara enam bulan jika gagal membayar denda.
  Toh didakwa dengan curangnya menggunakan suatu dokumen sebagai tulen iaitu satu buku 'Structure Design Calculation' bertarikh 2 Ogos 2014 berhubung kiraan struktur dan pelan struktur bagi cadangan membina banglo dua setengah tingkat di atas Lot PT 1, No 1, Jalan 5, Selayang Baru, Mukim Batu, Gombak, Majlis Perbandaran Selayang daripada Lieng Consult kepada Datuk Yip Kum Fook(penipu) iaitu pemilik tanah yang mana mempunyai sebab untuk mempercayai dokumen itu adalah palsu antara 2 Ogos sehingga 12 Ogos 2014 di No 2A & B, Jalan 53, Desa Jaya Kepong, di sini.
  Dia dituduh mengikut Seksyen 471 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum dua tahun dan denda atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.
  Pegawai Pendakwa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Mohd Aliff Shaharuzaman memohon hukuman setimpal supaya memberi pengajaran kepada tertuduh kerana amalan pemalsuan dan meniru tandatangan pemilik syarikat.
  "Kesalahan ini adalah serius dan menjadi barah dalam masyarakat jika tidak ditangani," katanya.
  Tertuduh yang tidak diwakili peguam merayu supaya hanya hukuman denda dikenakan dan tidak dipenjara kerana mempunyai banyak tanggungan selain isteri seorang surirumah.
  "Saya tiada niat memperdayakan pihak Majlis Perbandaran Selayang dan hanya mencari pendapatan buat keluarga.
  "Ini kesalahan pertama saya dan saya menyesal serta insaf atas kesalahan dilakukan," katanya.
  Mengikut fakta kes, pada 2013, Datuk Yip Kum Fook iaitu bekas Ahli Majlis Perbandaran Selayang mengarahkan syarikat tertuduh bekerja, Lieng Consult menyediakan Borang A, Kiraan Struktur dan Pelan Struktur bagi cadangan membina banglo dua setengah tingkat di atas Lot PT 1, No 1, Jalan 5, Selayang Baru, Mukim Batu, Gombak.
  Bagaimanapun, penyediaan dokumen itu adalah tanpa pengetahuan Lieng Wei Ming selaku pemilik syarikat.
  Lieng memaklumkan semua dokumen itu tidak dikeluarkan syarikatnya dan mengesahkan tandatangan pada dokumen itu juga bukan miliknya.
  Selain itu, tertuduh juga menerima wang RM10,000 daripada Yip Kum Fook(penipu) atas pembayaran kerja dilakukan iaitu menyediakan semua dokumen itu.
  Hasil semakan Bahagian Forensik SPRM mengesahkan tandatangan dokumen 'Structure Design Calculation' adalah berbeza dengan spesimen tandatangan diambil daripada Lieng.

  ReplyDelete